KVINT-R Irodatechnikai és 3D Nyomtatási Korlátolt Felelősségű Társaság

KVINT-R Irodatechnikai és 3D Nyomtatási Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Cégünk, a Kvint-R Irodatechnikai és 3D Nyomtatási Kft. 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozásként 1991 óta jelentős szereplő a hazai irodatechnika és speciális nyomtatók piacán. Az elmúlt közel 30 év során a piaci kihívásoknak megfelelően folyamatosan bővítettük termék kínálatunkat, fejlesztettük szolgáltatásunkat, új technológiákat vettünk fel a portfoliónkba. Ennek az innovatív üzleti filozófiának köszönhetően kezdtünk el foglalkozni 3D technológiákkal és váltunk napjainkra a 3D nyomtatás és az additív gyártástechnológia egyik piacvezető cégévé.

Temékeink

Esettanulmány

Az ügyfél egy tier 1-es autóipari beszállító, egy német anyavállalat egyik itthoni leányvállalata, a legújabb, amely Székesfehérváron üzemel. A szóban forgó üzem éves bevétele 24 MRD Ft volt 2019-ben és ~60-80 főnek adott munkát, illetve bővülése 2020-ban is folyamatos volt. Egyes autóipari nemzetközi nagyvállalatokkal (Mercedes, Audi, Porsche) meglévő folyamatos együttműködése miatt ez a bővülés megalapozott, prognosztizálhatóan folytatódni fog.
Az üzem gyártósorain munkapadokon folyik az egyes munkadarabok összeszerelése. A munkadarabok rögzítése a munkapadokra olyan műanyag szerelvényekkel, ülékekkel történik, amelyek időről időre elkopnak a használat (munkadarabok ki és bepattintása) során. Ezeket az ülékeket korábban az anyavállalattól szerezte be az üzem vezetése, de ez hosszú, 3-4 hetes szállítási határidőt és igen magas darabárakat jelentet (darabonként több ezer forint. A magas költségszint a megtérülést és a további bővülést hátráltatta, a hosszú szállítási határidő pedig időnként okozott fennakadásokat a termelésben.
A KVINT-R Kft által forgalmazott magyar CraftBot gyártmányú, műanyag szál olvasztásával (FDM technológia) működő 3D nyomtatók alkalmasak egyedi ülékek és szerelvények gyártására. Az ügyfél vásárolt egy CraftBot XL nyomtatót kiegészítőkkel, oktatással és kellékanyagokkal együtt nettó ~1 M Ft-ért, ami alkalmas arra, hogy az egyes ülékeket folyamatosan gyártsanak vele. Az ügyféllel a KVINT-R folyamatosan kapcsolatban van kellékanyagok eladása miatt, tudjuk, hogy az eszköz 2,5 éve folyamatosan működik hiba nélkül. Amellett, hogy jelentős összegeket takarított meg az ügyfélnek, az ügyfél idővel kiépített egy saját készletet a gyártósoron használatos ülékekből.