Delta Systems Korlátolt Felelősségű Társaság

Delta Systems Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az 1987-ben alapított Delta csoport több mint 30 éve a hazai informatikai szektor vezető szereplőinek az egyike. A közel 250 főt foglalkoztató cégcsoport kiemelkedő szakértelmét évről-évre olyan világhírű technológiai szállítók ismerik el, mint a HP, Citrix, Canon vagy a Dell. A vállalatcsoport a tavalyi évtől a tőzsdén is jelen van.

Temékeink

Esettanulmány

Nem hazai tulajdonú, 1000+ főt foglalkoztató gyártó. Alacsony hozzáadott értékű tömegtermelést valósít meg, óriási villamos energiaigényű termelési technológiák használatával. A gyártásában innovatív technológiákat keres, folyamatos optimalizálásokkal csökkenti saját termelési költségeit.
Moduláris szenzorrendszer telepítésével adatvagyon létrehozása és az adatvagyon alapján karbantartás célú reporting keretrendszer kialakítása, implementálása, miközben a villamos almérősítés törvényi kötelezettségének is megfeleltetésre kerülnek a termelő berendezések.A meglévő berendezések vezérlésétől, szenzorozásától független, igény szerint bővíthető, vezeték nélkül központi szerverrel kommunikáló szenzorrendszer kialakítása a cél, mely az esetleges működési anomáliákat idő előtt, mesterséges intelligenciával megtámogatott kiértékelésekkel észleli. A megcélzott problémák általánosan villamos motorok túlmelegedése, esetleges tekercsösszeégés elkerülése. A csapágyak rezgésének monitorozása. A villamos fogyasztás monitorozása, túlfogyasztás (lekötött teljesítmény túllépés) elkerülése predikciókkal, fogyasztásoptimalizálási javaslatokkal, például együtt indítható gépcsoportok azonosítása, indítási áramok optimális összerendezése. A szenzorrendszeren keresztül a gyártáshoz kapcsolodó, termékekhez köthető sajátságok gyűjtése a gyártási folyamat egészén keresztül, például felületi minőség változása a gyártás alatt. Karbantartásreleváns adatok, hidraulika vagy pneumatikanyomások folyamatos figyelése, ingadozások azonosítása.

A karbantartók támogatása big data alapú karbantartási javaslatokkal, váratlan gépleállások elkerülése az adatokból előre vetített, tervezett gépkarbantartásokkal.
A menedzsment támogatása valós, extrém nagy mennyiségben, akár évekre visszamenően tárolt termelési adatokból származtatott adatok vizualizálásával, ciklikusságok, összefüggések, szezonális jellemzők, mintázatok kutatásával. Trendek, trendanalízisek, kimutatások, különböző riportok generálhatóak.

Gépenként egy darab terepi szekrény kerül telepítésre. A szekrény tartalmazza előszerelve és előkonfigurálva az előre egyeztetett elemeket A teljes modularitás szem előtt tartása mellett a szekrények teljesítményszintekhez, illesztett I/O számok darabszámához és egyéb igényelt kommunikációs illesztésekhez szabadon konfigurálhatóak.

Áramváltók kerülnek felszerelésre a gép/gépsor betáplálásánál minden fázisvezetőre, ezek csatlakoznak a szekrényben található fogyasztásmérőre.
Az ajánlat központi eleme egy programozható adatkoncentrátor. Ez a koncentrátor RS485 kommunikációt valósít meg a fogyasztásmérővel és a releváns adatokat folyamatosan gyűjti. Ez a koncentrátor valósít meg WI-FI, 3G vagy kábelezett hálózati kommunikációt. Amennyiben bármilyen okból az adatküldés nem valósult meg, úgy az adatkoncentrátoron lokális logfile készül időbélyeggel ellátott adatokkal. Ezáltal bármilyen hálózati probléma esetén is – legrosszabb esetben manuálisan – begyűjthető az összes törvényi megfelelőséghez szükséges adat, vagy akár a termelésreleváns adatok is.
Az adatkoncentrátorhoz illeszthető PLC is. A szekrényen belüli kiegészítő PLC-vel lehetőség nyílik arra is, hogy a gyártásreleváns adatokat a gyártógép logikájának megbontása nélkül, a gyártást felügyelő PLC és a jelen szekrényben található kiegészítő PLC közösítésével, a gyártó PLC megfelelő adatterületeinek figyelésével, beolvasásával másolni lehessen, illetve az adatkoncentrátoron keresztül az adatvagyon bővítésére szolgálhasson.
Az adatvagyon rendszerezését, feldolgozását, az adatokból származtatott értékek számolását, vizualizálását központi platform látja el. A rendszer privát felhőben, virtuális vagy hagyományos szerver környezetben is futtatható, biztosítva a meglévő rendszerekhez való rugalmas illesztést. A platformon belül különböző sémanalitikai és anomáliadetekciós algoritmusok futtathatóak, az adatvagyon feldolgozását mesterséges intelligencia segíti.