CollabIT Zrt.

CollabIT Zrt.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A CollabIT Zrt, egy 2011-ben alapított, a csoportmunka területére szakosodott informatikai tanácsadó és szofterfejlesztő cég. Társaságunkat jelenlegi menedzsmentje alapította, és fennállásunk során több, mint 500 sikeres projektet bonyolítottunk le. Ügyfeleink között nagyvállalatok és kkv-k is megtalálhatóak, jelentős külföldi tapasztalattal is rendelkezünk. Microsoft 365 technológia és szolgáltatások terén 45 fős, erre szakosodott csapatunkkal a magyar piac meghatározó szereplői vagyunk, mind szakértői létszám, mind projekttapasztalat tekintetében.

Temékeink

Esettanulmány

Az 1936-ban alapított Ricoh, dokumentumkezelő szolgáltatásokat, tanácsadást, szoftvereket és hardvereket kínál a vállalkozásoknak szerte a világon. .Az ügyfelek és vállalatok egyéni igényei szerint testre szabható megoldások széles választékát kínálja.

A Ricoh Hungary és a Ricoh Europe a régi, Lotus Notes alapú HR folyamatkezelő rendszereit (szabadságkezelés, jelenléti ívek, üzleti utak, képzések kezelése) szerette volna megújítani, modernebb formába önteni.

A Ricoh a CollabIT-ot azzal kereste meg, hogy meglévő megoldásait Microsoft 365 alapon újítsa meg, illetve még nem digitalizált folyamatait és annak jóváhagyási lépéseit digitalizálja, ezáltal hatékonyabbá téve az adminisztráció és a HR munkáját a szervezeten belül.
Az újrafejlesztett HR folyamatkezelés segítségével, a Ricoh igazi 21. századi megoldást kapott, amelyet a munkavállalói és az adminisztrátorok is elérnek bárhol, bármikor, bármilyen eszközön a felhős kialakításnak és a reszponzív nézetnek köszönhetően.

Ezáltal akár az irodai számítógépeiken, akár mobiltelefonjaikon könnyedén rögzíthetik a szükséges HR adatokat a szabadságokon keresztül a jelenléti íveken át, vagy akár a képzési jelentkezéseiket is.

A megoldás számos papír alapú megoldást is ki tudott váltani ezáltal humán erőforráshoz kapcsolódó és adminisztrációs (papír stb) költséget megspórolva a vállalat számára.