G.T.O. Szoftverfejlesztő és Tanácsadó Betéti Társaság

G.T.O. Szoftverfejlesztő és Tanácsadó Betéti Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Cégünk a G.T.O. Bt a kanadai székhelyű 2020 Technologies magyarországi képviseletét látja el. A 2020 szoftverfejlesztő cég specializálódott a bútoriparra, ott nyújt End-To-End szolgáltatást, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy segítünk, hogy a bútorgyártók, kereskedők az első kapcsolatot felvegyék a vevőikkel, látványterveket készítsenek részükre, azokból lehetőség szerint automatizált módon gyártmánytervek, CNC programok készülhessenek. Szoftvereink segítségével a folyamat az ajánlat adástól a beszerelésig nyomon követhető.

Temékeink

Esettanulmány

A Garzon Bútor Zrt. a magyar bútoripar meghatározó szereplője. A cég székesfehérvári telephellyel végzi bútorok gyártását több mint 70 főt foglalkoztatva. A fő profil a projekteken van, ami lehet szálloda, iroda, étterem, könyvtár és akár egy üzlet berendezése is. Mindemellett a cég készít exportra standard konyhabútorokat is. A gyártáshoz modern lapszabász, élzáró és CNC gépeket is használnak, amelyek mind a belső hálózaton elérhetőek.
A projektek egy része belföldön, kisebb része külföldön valósul meg. Lényeges szempont a gyártás és a szerelés jó előkészítése, hiszen a szerelés nem a telephelyen történik, hanem sok esetben a helyszínen, ahol a hiányzó alkatrészek pótlása körülményes.

A Garzon bútor Zrt. a projektek műszaki előkészítésének a problémájára keresett megoldást. A projektek általában egy ajánalti felhívással indulnak, ahol kezelni kell az esetlegesen kiadott ajánlatokat, a résztvevőket, a felhívásban közzétett sarokszámokat. Mindezek alapján el kell először dönteni, hogy a cég elindul a a pályázaton. Ehhez statisztikai adatoknak kell rendelkezésre állni, hogy meg lehessen becsülni, hogy az adott szegmensben mennyire tud a Garzon Bútor Zrt. jól teljesíteni. Továbbá szükség van egy nagyvonalú tervre, amit lehetőség szerint egy az ágazatra specializálódott szoftverrel kell elkészíteni, hogy az időráfordítást minimalizáljuk.
Az ajánlati fázis után következik a megvalósítás, ahol a gyártmányterveket kell elkészíteni, amiből korábban kézzel készültek a CNC programok, ez időveszteséget és számos problémát okozott. Ezt mindenképp automatizálni kellett.
A gyártás során minden esetben pontosan kell tudni, hogy melyik alkatrész hol van a gyártásban és a várható kiszállítás/szerelés időpontjára elkészül-e. Ehhez szükséges bevezetni egy gyártási visszajelentési rendszert.
A szereléshez szükségesek szerelési rajzok, amelyeket a gyártmánytervekből kell tudni származtatni.
Az egész projekten keresztül szükség van egy folyamatos költség kontrollingra.
A projekt eredményeit számszerüsíteni kell tudni, valamint a későbbi döntések elősegítése miatt egy egységes BI rendszerbe kell foglalni az eredményeket.

A kihívásokra reagálva fontos volt észrevenni, hogy a Garzon Bútor Zrt-nél az egyedi és a széria gyártás párhuzamosan zajlik, ezeket egymással először harmonizálni kellett. A folyamatot úgy kellett átszervezni, hogy az egyedi gyártás útvonala is a széria gyártás mentén haladhasson. Ehhez a 2020 Technologies szállított 2020CAD, 2020 Genpos és 2020 insight szoftverkomponenseket.
Az ajánalti előkészítés, nagyvonalú rajz már a 2020 CAD-ben készül, majd az ajánalt elfogadása esetén a műszaki kidolgozás a 2020 CAD-ben valósul meg, ahol felkerül minden megmunkálás, alapanyag a késztermékre. Minden alkatrész pontosan definiálásra kerül a folyamatosan karbantartott alapanyag törzs segítségével pontos képet kaphatunk az anyagszükségletről is.
A gyártmányterv alapján automatikusan elkészül a darabjegyzék, munkaterv és minden CNC program. Ezzel jelentős időt takarítva meg, valamint csökkentve a kézi feldolgozással járó veszélyeket. Ez a módszer jelentősen csökkentette a gyártás során felmerült kérdéseket, valamint lerövidítette az előkészítési munkát.
A gyártmányterv adatai alapján termelési terv készül, ami tartalmazza a rendelkezésre álló kapacitásokat, összevetve azokat a projektekhez és a széria gyártáshoz szükséges kapacitásokkal. Ezáltal sokkal hamarabb lehet reagálni az esetlegesen keletkező szük keresztmetszetek folodására.
A bevezetés a Garzon bútor Zrt folyamatait áttekinthetőbbém hatékonyabbá, ezáltal gyorsabbá és költséghatékonyabbá tette.