CAD-TERV Mérnöki Korlátolt Felelősségű Társaság

CAD-TERV Mérnöki Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Sokak szerint a digitális transzformáció bonyolult és drága. Szerintünk csak annyira bonyolult és drága amennyire mi magunk azzá tesszük. Hisszük, hogy nem az eszköz határozza meg a működésünket, hanem a céljaink, a folyamataink és a gondolkodásmódunk.
A Dassault Systemes megoldásai ezt a törekvést segítik. A 3DEXPERIENCE® platform komplett iparági megoldást biztosít. Magában foglalja a 3D-s tervezést (CATIA), gyártást (DELMIA), szimulációt (SIMULIA, ABAQUS), intelligens adatelemzést és az interaktív együttműködési környezetet (ENOVIA).

Közel 25 éves tapasztalatunkkal, az egyszerűségre és hatékonyságra fókuszáló gondolkodásmódunkkal támogatjuk Önt és digitalizációs törekvéseit.

Mert szenvedélyünk a digitalizáció!

Temékeink

Esettanulmány

A békéscsabai Csaba Metál Zrt. egy 100%-ig magántulajdonban lévő magyar vállalkozás, amely alumínium öntvényeket állít elő nyomásos technológiával, döntően a járműipar számára. Az itt gyártott alkatrészek megtalálhatók többek között a Peugeot, Audi, BMW, Chrysler, Citroen, Ferrari, Fiat, Ford, Jaguár, Mercedes, Nissan, Opel, Porsche, Renault, Rover, Toyota, Volvo, VW különböző modelljeiben, valamint többek közt a Hella, Trelleborg, Continental és a Delphi termékeiben. A termelés 8000m2-en történik, az öntödében közel 500 ember dolgozik. 2012-ben a cég teljes bevétele elérte a 28 millió eurót, és folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Az előállított öntvények 80%-a exportra kerül.
Ahhoz, hogy a BMW közvetlen beszállítói lehessenek, elsődlegesen illeszkedni kellett az OEM által használt rendszerbe. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a speciális OEM-szakmodulokkal létrehozott adatokat hiba nélkül, azaz natív, eredeti formátumban kell beolvasni. A Csaba Metál eleinte csak magával az öntéssel foglalkozott, ám idővel a szakértelmüknek köszönhetően egyre több esetben kikérték véleményüket adott termék gyárthatóságának szempontjából, illetve tendencia, hogy mindinkább bevonják őket az alkatrészek fejlesztési-tervezési folyamatába. Ez a tény azt az elvárást fogalmazta meg, hogy egy hatékonyan használható, gyors, és a jövőben várhatóan felmerülő kihívásokra is megfelelő választ adó megoldásra van szükség. Könnyíteni kell továbbá az egyes projektek résztvevői közti kommunikációt a vállalaton belül és kívül is, valamint racionalizálni kell a tervezési adatok tárolását is. Megoldást kerestek arra is, hogy a korábbi projektek egyes részeit újra felhasználhassák a jövőben, illetve a már megszerzett tapasztalatokat rendszerezhessék és elérhetővé tegyék.
A Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE® platformján alapuló megoldás minden, az előzőekben felvázolt kihívásra megfelelő választ tudott adni. Az öntőszerszám tervezők folyamataira szabott rendszer biztosítja az adatok helyes beolvasását, a gyors és precíz árajánlatadást, a gyors tervezéshez és módosításhoz szükséges hatékonyan használható eszközöket, az ellenőrzés elvégzését, valamint a gyártási dokumentáció elkészítését. A folyamat során kiemelt hangsúlyt kap a kommunikáció és az együttműködés javítása: olyan átfogó megoldást ad, ami kiszolgálja a mérnökök, a gyártási szakemberek, a projektvezetők és döntéshozók igényeit is – ezzel jelentősen gyorsítva a döntéseket és csökkentve a költségeket.
Az implementációs folyamat része volt a szoftver telepítése és részletes oktatása. A rendszert a cég mérnökei napi munkájuk során hatékonyan használják. Véleményük szerint a tervezésre, illetve a szerszámok módosítására fordított idő átlagosan 20-30%-kal csökkent, és ez jelentős kihatással van munkájuk hatékonyságára. További előnyként tekintenek az adattárolási megoldásra: egyértelmű, gyorsan kereshető és hatékony rendszerként jellemzik. A használt közös adatbázis óriási mértékben segíti az együttműködést, hiszen megszüntette a szükségtelen duplikációkat, ami biztosítja, hogy mindig valós és aktuális információ kerüljön felhasználásra. Egyértelműen ellenőrizhető az adott termék vagy alkatrész státusza, és szükség esetén elvégezhető a beavatkozás. A projektek, módosítások lekövethetők és a felhalmozott tapasztalat hatékonyan, visszakereshető formában eltárolható és közzétehető. A rendszer használata által, a hatékonyság javulásával párhuzamosan, csökkent az egyes projektek megvalósításába befektetett idő.

http://www.cadterv.hu/hu/ujreferenciak/ujplmmegoldasok/a-csaba-metal-zrt-halad-a-korral