Kelesys Kft.

Kelesys Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A KELESYS Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1996-ban alakult. Kezdetben kisvállalatok számítógépes hálózatának kiépítésével, üzemeltetésével foglalkoztunk. Mindeközben egyéni igényeket kielégítő ügyviteli, folyamatirányítási és vállalatirányítási rendszerek kialakítását is végeztük.

A 2000-es év során ismerkedtünk meg a web-alapú fejlesztéssel (Index.hu csapatában), azóta fő profilunkká vált az ilyen jellegű alkalmazások fejlesztése. Maga a technológia rugalmassága, nyitottsága annyira megtetszett, hogy első hallásra szokatlannak tűnő területeteken is szorgalmaztuk ezt a környezetet ügyfeleink számára.

Mára - úgy érezzük - igazolt minket a piac, és e technológia nyújtotta kényelmet, flexibilitást sok partnerünk veszi igénybe. Referencia listánkból jól látszik, hogy nem riadunk vissza új területekre merészkedni az Internet-technológiával.

Fontosnak tartjuk, hogy fejlesztéseinket nemcsak Megrendelőinknek, hanem dolgozóiknak is készítjük. Igyekszünk messzem

Temékeink

Esettanulmány

Budapesti telephellyel rendelkező kkv az évek folyamán egyre több megrendelést kapott optikai lecsék gyártására, megmunkálására. A különböző megmunkálási igényű termékek gyakran 20-30 technológia lépést követően kerülnek a MEO-ba. A lencsék különböző paraméterek alapján egy-egy technológiai utasítás alapján gyártják le, attól függően, hogy milyen eszközbe kerülnek majd beépítésre. Mára több mint 50 főt foglalkoztatnak.
A 4 tízed pontosságú gyártás megköveteli a nagyon pontos technológiai utasítások betartását, menet közbeni többszöri ellenőrzést. Kezdetben a gyártást munkalapokon kézzel vezették. Amikor valakihez érkezett egy adag lencse, azt papíron átvette, majd a munkafázis elvégeztekor feljegyezte az esetleges selejt és a tovább adandó mennyiséget. Ahogy bővült a cég, már nehezen követhető volt, hogy adott pillanatban melyik megrendelésből hol tartanak, éppen melyik munkafázisban mennyi lencse van. A határidők betartásához fontos lett egy gyártás-tervezés is.

Ezekre a kihívásokra készítettünk két lépcsőben megoldást.
Első lépésként a megrendelések és technológia nyilvántartás készült el.
Ennek segítségével könnyen tudták kezelni az akkor még fax-on érkező megrendeléseket és a közel 2000 technológia leírásokat, adatokat.
Nagyon hasznosnak bizonyult amikor új technológiai megrendelés érkezik, hogy a kereső segítségével gyorsan megtalálják, ha már volt hasonló technológia gyártáson, így azt alapul véve könnyen elő tudják állítani az új technológia gyártási lapját.
A választott internet alapú megoldás, akkor furcsának tűnt, de a későbbiekben, különösen a projekt második szakaszában igen jó választásnak bizonyult.

A projekt második szakaszában egy workflow támogató rendszer készült. A rendszer vonalkoddal látta el a megrendeléseket és kis cimkéket állított elő, amiket a lencsék mellé téve egy Datalogic alapó ipari vonalkódolvasókkal lehet követni a gyártást. Minden munkafázishoz (géphez, meohoz) kerültek ilyen kézi berendezés, illetve a dolgozóknak is gyártottunk mini kártyákat a saját vonalkodjukkal, így gyorsítva a belépést és adatrügzítéseket.

Napjainkban a kézi olvasókat tabletekre cseréljük, de a rendszer alkalmas a hibrid működésre az eszközök tekintetében, azaz egyidejüleg képes kezelni a Datalogic olvasókat és a tableteket.

Az így begyűjtött adatokkal naprakészen lehet látni a termelést, a teljesítményeket a rendelésállomány alakulását, a holnapi kiszállításokat...


Weboldal: