KVL COMP Vezérléstechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság

KVL COMP Vezérléstechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A KVL Comp Kft. elődje 1996-ban alakult KVL Kft. néven. A társaságnak két fő profilja volt: vezérléstechnikai feladatok megoldása és szoftverfejlesztés. Miután mindkét profil megerősödött, 2000-ben a társaság kettévált a szoftverfejlesztő részleg KVL Kft. néven működött tovább, a vezérléstechnikával foglalkozó részleg KVL Comp Kft. néven önállósodott. A két társaság között továbbra is szoros az együttműködés.
A KVL COMP Kft. az évek során szerzett tapasztalatai, hazai és külföldi munkái alapján jelenleg Európa egyik legjelentősebb vállalata a speciális ASI buszos pokayoke eszközök fejlesztése területén. Társaságunk jelenleg komplett üzemi termelésirányító és ANDON rendszerek, hozzájuk kapcsolódó alkatrész-azonosító folyamatok és nyomatékkulcs-akkumulátoros csavarozó rádiós vezérlések kifejlesztésével, megtervezésével, legyártásával és kiépítésével foglalkozik. A rendszerek megvalósításakor cégünk a megrendelői igények 100%-os figyelembevételével, legtöbbször teljesen új eszközöket fej

Temékeink

Esettanulmány

Cégünk budapesti központtal rendelkező, Esztergomban telephelyet üzemeltető vállalkozás, amely stabil működési háttérrel rendelkezik. A KVL COMP Vezérléstechnikai Kft.1996-ban kezdte meg működését, és azóta is a magyarországi autógyártás és a VW konszern meghatározó automatizálási cége. A cég fő profilja a Pick to Light, nyomatékkulcs, eMAW rendszerek, de igény esetén vállaljuk egyedi berendezések tervezését és gyártását is.
Tömeggyártás esetén, ahol egy-egy munkahelyen a dolgozónak típusonként eltérő alkatrészeket kell beépítenie a tévedés elkerülhetetlen. Ennek kiküszöbölésére alkalmas a Pick to Light rendszer. Amikor a termék beérkezik az állomásra, a rendszer azonosítja azt RFID, vonalkód, vagy egy központi szervertől kapott adatok alapján, majd kigyulladnak a polcon a beépítendő alkatrészhez tartozó lámpák. Az alkatrész kivételt vagy a dolgozó manuálisan, vagy a rendszer automatikusan nyugtázza. A rendszer csak akkor engedi tovább a munkadarabot, ha a dolgozó a megfelelő alkatrészeket veszi ki, vagy a sorvezető nyugtázza a továbbengedést. Ellenkező esetben a rendszer hangjelzést ad és megállíthatja a sort. Minden munkáról igény esetén időbélyeggel ellátott riportot lehet küldeni.
A Pick to Light rendszer során fény vagy hangjelzés által irányított alkatrész kivétel történik, amely a dolgozót segíti a termék tökéletes összeszerelésében.
Ha egy adott alkatrészre van szükség a termék elkészítésekor, akkor általában egy lámpa (és egy mennyiség) felvillan az adott alkatrésznél jelezve, hogy mit és mennyit kell felhasználni az adott munkahelyen a termék készre szereléséhez.
A dolgozó a mechanikus kapcsoló, vagy érzékelők segítségével visszajelzést adhat a rendszernek, hogy az adott alkatrészeket kivette.
A Pick to Light rendszerrel egyszerűbben lehet észrevenni, hogy melyik alkatrészre van szükség, mert a jelzés egyértelműen megjelöli a kivenni szánt termékeket. Sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint elolvasni egy alkatrészszámot és ezt összehasonlítani a polcon lévőkkel.