MAXMÉDIA Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

MAXMÉDIA Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Vas megye, Zala megye

Cégbemutató

A Maxmédia Kft. 1997-ben alapított, magyar, informatikai fejlesztéssel, rendszer bevezetéssel, szolgáltatással, rendszer üzemeltetéssel foglalkozó vállalkozás. Partnerei, a kis cégektől a multinacionális nagyvállalatokig, a magánszemélyektől az önkormányzatokig, az élet minden területén megtalálhatóak. Dolgozóink nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek, amely garanciát ad arra, hogy a problémákra átfogó, korszerű megoldásokat nyújtsanak. A Maxmédia Kft. célja, hogy szolgáltatásaival - legyen az komplett rendszer telepítése, karbantartás vagy szervíz - megbízható és naprakész partner legyen a szolgáltatást igénybe vevők számára.

Esettanulmány

A Lakatos Üzem egy családi tulajdonban lévő kisvállalkozás, amely fémmegmunkálási és lakatosipari szolgáltatásokat nyújt helyi és regionális ügyfelek számára. Az üzemben dolgozó 8 fő közül négyen közvetlenül a gyártásban vesznek részt, míg a többiek az adminisztrációért, a beszerzésért, és az ügyfélkapcsolatokért felelősek. Az üzem korábban egy elavult, korlátozott funkcionalitású e-mail szolgáltatást használt, amely nehézkessé tette a belső és külső kommunikációt, valamint a dokumentumok kezelését.
A régi e-mail rendszer számos kihívást jelentett:

Alacsony tárhelykapacitás: A kis tárhely miatt a dolgozók rendszeresen kényszerültek régi e-mailek és mellékletek törlésére, hogy helyet szabadítsanak fel.
Biztonsági kockázatok: Az elavult rendszer nem biztosított megfelelő védelmet a kártékony szoftverek és az adathalászat ellen, ami növelte a vállalkozás kockázatait.
Korlátozott mobilitás: A dolgozók nem fértek hozzá könnyen a levelezésükhöz és dokumentumaikhoz távolról vagy mobil eszközökről, ami megnehezítette a munkát a gyártócsarnokon kívül.
Csoportmunka hiánya: Nem voltak eszközök a hatékony együttműködésre, például közös dokumentumszerkesztésre, naptármegosztásra vagy csoportmunkára alkalmas felhőalapú megoldásokra.
A fenti problémák megoldására a Lakatos Üzem úgy döntött, hogy bevezeti a Microsoft 365 szolgáltatáscsomagot, amely tartalmazza a modern e-mail kezelést és a felhőalapú együttműködési eszközöket. A választott licenc a Microsoft 365 Business Basic volt, amely a következő szolgáltatásokat kínálja:

Exchange Online: Egy professzionális, felhőalapú e-mail szolgáltatás, amely minden dolgozónak 50 GB tárhelyet biztosít, automatikus vírus- és spamszűréssel.
OneDrive for Business: Minden dolgozó számára 1 TB felhőtárhely áll rendelkezésre, ahol biztonságosan tárolhatják dokumentumaikat, és hozzáférhetnek bárhonnan, bármilyen eszközről.
Microsoft Teams: Egy csoportmunka-platform, amely lehetővé teszi a valós idejű együttműködést, chatelést, videóhívásokat, és a közös dokumentumok kezelését.
SharePoint Online: Egy központi dokumentumkezelő rendszer, amely megkönnyíti a közös munkát és az információk megosztását.