INTRAFOX Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

INTRAFOX Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

IntraFOX Kft 2002 óta szolgálja ki ügyfelei igényeit szoftveres és hardveres területen. Saját fejlesztésű szoftverünk az e-Iroda Integrált Vállalati- és Termelésirányítási rendszer moduláris felépítésű.
Megoldásaink szállításakor komplex megoldásokban gondolkodunk, megpróbáljuk feltárni azokat az elemeket- összefüggéseket is, melyre az ügyfél nem is gondolt.
Szükség esetén egyedi megoldásokat- folyamatokat alakítunk ki és építünk a rendszerbe a hatékonyság növelése érdekében, így a specialitások- a helyi sajátosságok, az apróbb változtatások miatt a végére mindenkinek egy egyedi rendszere lesz.
Azon felül, hogy egyedi rendszereket alakítunk ki, egyedi modulokat készítünk a rendszerhez, készítünk egyedi programokat is az élet egészen más területeire is.

Temékeink

Esettanulmány

2002-ben alapított, 58 főt foglalkoztató, növénytermesztéssel, állattenyésztéssel, és mezőgazdasági szolgáltatásokkal foglalkozó vállalkozás, szerteágazó termékkínálattal, melyből nem csak értékesítenek, hanem van saját felhasználás is.

A korábbi rendszerükkel egyre nehezebben és lassabban lehetett a nyilvántartásokat vezetni. A termékek önköltségének- eredményességének meghatározásához több külön nyilvántartásra, adatgyűjtésre volt szükségük. Mindezek sok időt vettek igénybe lassítva a vezetői döntések meghozatalát.
Tovább bonyolítja a nyilvántartásokat, hogy a normál ügymenet részét képezik növény- állat felvásárlások, földbérleti díjak kifizetése pénzben- terményben, és az ehhez kapcsolódó elszámolások- bevallások is.
A rendszerfejlesztéssel, a készletek naprakész nyilvántartása, a pénzügyi és számviteli feladatok integrálása, a termék előállítás eredményességének gyors meghatározása, a nyilvántartások egységesítése és a kapcsolódó feladatok gyorsítása lehetőség szerint automatizálása volt a fő szempont- elvárás a rendszerrel kapcsolatban.
Az e-Iroda rendszerünk bevezetésével egy rendszerbe integrálódott a számviteli, a pénzügyi, a készlet, az eszköz és a bér- bérszámfejtés nyilvántartások. A bér modulban megvalósítottuk az őstermelők nyilvántartását a hozzájuk kapcsolódó felvásárlási okirat előállítását is, mely alapján a rendszer automatikusan elkészíti a megfelelő bevallásokat.
A bér modulban a dolgozók munkaidejét és ezzel a bérét bonthatjuk a költséghelyek- tevékenységek megadásával, mely alapján a feladáskor (automatikus kontírozás) a járulékokat és egyéb bér költségeket is megbontja a költséghelyek- tevékenységek között a rájuk jutó törzsbér arányában.
A rendszer egészén végigfut a költséghelyek- tevékenységek használata (készlet, eszköz, beérkező- kimenő számlák, bank, pénztár, ...), hogy az adott költség mit érint, illetve az árbevétel hova tartozik. Van melyek közvetlenül, van melyek feladást követően kerülnek a könyvelési, illetve elemző rendszerbe.
Az általános költségeket, a költséghelyeken felmerülő értékeket az elemző rendszerben feloszthatjuk a tevékenységek között. Eredménykimutatás készíthetünk tevékenységek, költséghelyek alapján a vállalkozás egészére vonatkozólag, egy-egy elemre vagy ágazatra vonatkozólag.
A rendszer bevezetését követően megszűntek a különálló nyilvántartások, a többszöri rögzítések, a hosszadalmas adatgyűjtések. A vezetői döntések meghozatalához szükséges idő is nagyban lerövidült annak köszönhetően, hogy egy gombnyomásra lekérdezhető, hogy mennyi a búza, árpa, kukorica, sertés, ... üzemi és adózás előtti eredménye.
A lekérdezést megtehetjük csoport szintre összesítve is (pl. növénytermesztés, állattenyésztés, ...). Az évek során az irodai létszám alapvetően nem változott annak ellenére, hogy a vállalkozás növekedett, és többlet feladatok keletkeztek.