Dent Guide Fogászati Kft

Dent Guide Fogászati Kft

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A vállalkozás fogászati implantáció digitalizálásával foglalkozik. Fogászati implantátumok beültetésének megtervezése számítógépen történik CBCT adatok alapján, melynek segítségével az orvosok nagyon pontosan tudják meghatározni az implantátumok helyzetét, tengelyállását. A tervezést követően a vállalkozás fogászati fúrósablont tervez, melyet 3D-s nyomtatóval nyomtatunk ki, majd a beteg szájába helyezve a sablont az orvos a fúrósablonban található vezetőperselyeken keresztül fúrja meg az állcsonton az implantátumok helyét. A tervezés lehetővé teszi, hogy szintén digitális úton a műtétet megelőzően fogpótlásokat készítsünk a pácienseknek, akik a műtétet követően digitális technológiával elkészült fogpótlásokat kaphatnak azonnal. Az implantátumok beültetését követően szintén digitális technológiával készítjük el a végleges fogpótlásokat a pácienseknek. Jelen esetben a SMOP névre hallgató fogászati navigációs szoftver alkalmazását ajánljuk az orvosoknak.

Temékeink

Esettanulmány

Dr Brugoviczky Zsolt fogorvos, Szerencs. 2 Székesfehérvár rendelő. Elkötelezett a digitalis fogászat irányába. Konzerváló fogászat mellett foglalkozik implantátumok behelyezésével és azok protetik i kezelésével is.
A fogászati implantátumok behelyezésének egyik legfontosabb feltétele az, hogy a páciensnek legyen elegendő és megfelelő minőségű csontja. A csontállomány megállapításához CBCT felvétel megléte szükséges, mely egy háromdimenziós képalkotó eljárással készült röntgen kép. A CBCT felvétel birtokában az orvos megállapíthatja, hogy milyen méretű implantátumokat lehet behelyezni, de a műtét illetve a beavatkozáskor csak az emlékeimre hagyatkozva tudja eldönteni, hogy intra-orálisan hova kell neki az implantátumokat behelyezni. Vagyis hiába tudja a számítógép képernyőjén, CBCT felvételen eldönteni, hogy az implantátumokat hova kellene behelyezni, nincs semmi garancia arra, hogy a műtétnél is ugyan azokat a pozíciókat megtalálja, amit a számítógép képernyőjén megjelölt. A nem megfelelő pozícióba, vagy tengelyállással behelyezett implantátumok problémát okozhatnak a csontosodási folyamatok során, illetve a fogpótlás elkészítésekor komoly nehézségek adódhatnak a fogtechnikai laboratóriumban. A fent leírt problémára adhat megoldást egy olyan szoftver, amely a CBCT felvételen megtervezett implantátumok behelyezéséhez egy fúrósablon megtervezését teszi lehetővé, mely fúrósablon használatával a fogorvos pontosan abba a pozícióba és tengelyállással tudja behelyezni az implantátumot,, mint amit a számítógép 3-D s képén megtervezett.
A SMOP fogászati navigációs szoftver lehetőséget biztosít a CBCT adatok megjelenítésére akár 3 D-s képen is a számítógép képernyőjén, és a szoftver könyvtárából ki tudja választani azt az Implantátum típust amivel ő dolgozik, Ezeket be tudja tervezni a megfelelő pozícióba és a tengelyállással, amely a páciens számára a legoptimálisabb megoldást biztosítja. A szoftver lehetővé teszi, hogy a fogpótlás digitális tervét is megjelenítsük a képernyőn, és as orvos így már a végső kezelési terv ismeretében tudja tervezni az implantátumok helyét. Miután az orvos a tervezést a fentiek alapján lezárja, lehetőség van arra, hogy a tervnek megfelelően egy fúrósablont tervezzen a szoftver segítségével, mely fúrósablon olyan vezető perselyeket tartalmaz, amelyek a csont meg fúrásához vezetik a fúrókat a tervnek megfelelően, pozíció és tengelyállás azonosan. A sablontervezés befejezését követően a szoftverből egy stl fájl exportálható ki, mely inputja a 3D-és nyomtatónak, amellyel kinyomtatjuk a megtervezett fúrósablont. Az alkalmazás használatával a kezelési terv eredménye kiszámíthatóbb, az Implantátum vesztések száma jelentősen csökken, és a fogtechnikai munka eredményeként elkészült pótlások esztétikai szintje jelentősen javul, és funkcionálisan a teljes fogpótlás megbízhatóbban, jobban fog működni. A páciensek orvosba vetett bizalma is jelentősen javul, mert azt látják, hogy a technika legújabb vívmányait használja a kezelés során.