Groware Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Groware Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik ügyviteli rendszerek létrehozásában. Különösen logisztikai, pénzügyi, HR, projektmanagement területen. Webes és mobil alkalmazásokat fejlesztünk, amelyek önállóan vagy más rendszereket (SAP, Axapta, stb.) kiegészítve valósítják meg ügyfeleink elvárásait.

Temékeink

Esettanulmány

FMCG-t, elsősorban élelmiszert forgalmazó webáruház, amely a forgalmazott termékeket közvetlenül a termelőktől/gyártóktól szerzi be és rövid ellátási láncon értékesíti. Az értékesítés B2B és B2C divízióra oszlik.

Több telephelyen saját raktárkapacitással rendelkezik, amely működtetéséhez a teljes informatikai háttérrendszert cégünk szolgáltatja: beszerzés, raktárak kezelése, értékesítési rendelések kezelése, kiszállítás.

Részben saját szállítókapacitást használ, részben szolgáltatót von erre a feladatra be. Ezek kihasználtságát a rendszerünkbe épített időkapu kezelés optimalizálja.

Partnerünknek kb. 30 alkalmazottja van.
A piacon mint FMCG webshop nem egyedülálló, de a rövid ellátási láncban értékesítésben úttörő szerepet vállal.
Rendszerünk az alap raktárlogisztikai feladatok ellátását már a projekt előtt is támogatta. Ügyfelünk komplex igényeit saját illetve állandó alvállalkozói partnereink elsősorban autóipari területen szerzett tapasztalataiból táplálkozva elégítjük ki.

Két speciális problémát emelnék ki:
- nyomon követés
- hamarosan lejáró cikkek értékesítése

Nyomon követés
Rendszerünkkel azt a feladatot kell megvalósítanunk, hogy „minden egyes burgonyáról meg kell tudjuk mondani, hogy mikor/honnan/mikori betakarításból/stb. érkezett hozzánk, milyen belső tárolási és egyéb folyamatokon keresztül jutott el addig, hogy a vevő részére kiszállítottuk”.

Hamarosan lejárcó cikkek
Az üzleti tevékenység során képződő hulladék, de különösen az élelmiszer jellegű hulladék mennyiségének csökkentése elemi érdek. Ezt hivatott elősegíteni rendszerünk automatizált működése, amely a kapcsolt webáruház részére külön készletként kell átadja egy termék hamarosan lejáró mennyiségét, hogy a vásárlók - természetesen a lejárati idő ismeretében - kedvezőbb árú vásárlásról dönthessenek.


Nyomon követés -
Minden egyes beszállítást külön konténerként értelmezünk a rendszerünkben és a raktárban, ezeket címkével látjuk el és a különböző raktározási folyamatok során semmivel össze nem keverjük (akkor sem, ha ugyanattól a beszállítótól, ugyanazon a napon egy másik beszállításból érkezett ugyanez a típusú termék). Ezt a szigort végig fenntartjuk a vevő részére történő kiszállításig.

Ezt IT-s támogatás nélkül – kézi terminálos applikációt fejlesztettünk ehhez – rendkívül emberi erőforrásigényes lenne.

Hamarosan lejáró cikkek -
Logisztikai rendszerünk teljesen automatikusan figyeli a raktárban tárolt cikkek lejárati idejét és ettől függően indít teljesen automatikus folyamatokat: a webáruház számára külön készletként adjuk át egy értékesített termék lejáró készletmennyiségét, amelyre a webáruház automatikusan kedvezményt ad.

A hamarosan lejáró cikkek esetében a kiszállítási idősáv választással és még számos egyéb logisztikai folyamattal kapcsolatban, jól paraméterezhető automatikus folyamatokat valósítottunk meg, amelyek az egyébként is gyorsan romló, ráadásul közeli lejárati idős termékek esetében szintén létfontosságú.

Nagy készletmozgás esetén, „hagyományos” eszközökkel (egyszerű készletnyilvántartó szoftverekkel) nem valósítható meg optimálisan.

Weboldal: