ENSO Software Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

ENSO Software Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az ENSO IT-nál bízunk az őszinte kommunikáción és közös innováción alapuló partnerségekben. Az IT megoldások professzionális tervezése és kivitelezése mellett épp ezért arra törekszünk, hogy minden folyamat már az első lépésektől érthetővé és átláthatóvá váljon partnereink számára. Több évtizedes szakmai tapasztalatunkkal és a magyar IT szektor meghatározó szereplőjeként tudjuk, mennyire fontos, hogy az igények felismerésétől és megfogalmazásától, az átfogó rendszerek tervezésén át,a megbízható működés fenntartásáig, a közös munkánk minden szakaszában, végig partnereink mellett álljunk.

Temékeink

Esettanulmány

Az esettanulmányban szereplő ügyfelünk piacvezető szerepet tölt be az ágazatában. Fő profilja szerint megtérülő napelemes beruházásokat biztosít lakossági, vállalati, valamint önkormányzati ügyfeleinek egyaránt.
Az alapvető probléma, mellyel megkeresték cégünket, hogy a megújuló energiaforrásokkal készülő beruházások rengeteg adminisztrációval járnak, az engedélyeztetési folyamatok körülményesek és időigényesek.
A cég munkavállalói létszáma az utolsó hivatalos adat alapján 7 fő, árbevétele az utolsó beszámolója szerint 61 482 000 Ft volt.
Az ügyfél azzal a problémával küzdött, hogy vállalkozásában napi szinten rengeteg ugyanolyan nyomtatványt kellett kitölteni (pl. titoktartási nyilatkozat, igénybejelentő, szinte az összes formanyomtatvány, stb.), a kötelező mezőkben számos alkalommal szerepelt különböző helyen egymással megegyező adat (név, lakcím, személyigazolványszám stb.)

Ezt a folyamatot manuálisan végezték, felvitték az adatokat minden nyomtatványra egyesével, külön. A folyamat jellegéből adódó monotonitás, kiegészülve az emberi tényezővel, rendkívül sok hibalehetőséget rejtett magában, mint például kihagyott kötelező mezők, félreírt, pontatlan adatok. Mivel a visszaellenőrzés szintén emberi munkával történt, így a hibák kiszűrése is nehéz volt. Nem beszélve arról a helyzetről, ha a folyamatban helyettesítés miatt más végezte a munkát.

Összességében az adminisztrációra fordított idő és munkaóra nagyon sok volt, a hibázási lehetőségek számával egyetemben. Ezenfelül a workflow-ban (egymásra épülő folyamatokban) való hatékony munkavégzést szinte ellehetetlenítette.

A folyamat egyértelműen optimalizálásra szorult. Erre kínált teljeskörű megoldást ügyfelünknek a SimpleFlow szoftverünk.
Ügyfelünknek olyan megoldásra volt szüksége, amit rövid időn belül hasznosítani tud vállalkozásában, hiszen napi szinten okozott gondot a növekvő adminisztrációs teher. A folyamat gyorsan és gördülékenyen zajlott. A szükséges üres nyomtatványok és dokumentumok, illetve kitöltött példák átküldésétől számított 1-2 héten belül megtörtént a szoftver élesítése, elérhetővé vált ügyfelünk számára. Ebből következik, hogy a SimpleFlow egy bárki által könnyen kezelhető és átlátható rendszer.

Nincs konkrét iparághoz kötve, tulajdonképpen bárhol használható, ahol a papír alapú adminisztráció kiváltása, a folyamat digitalizációja a cél. Ehhez mindössze az üres formanyomtatványokra, néhány példára és egy lekövethető kitöltési szabályrendszerre van szükség.

Általában egy program betanítása nehéz és lassú folyamat. A SimpleFlow rendszer alapvetően átlátható és könnyen kezelhető, továbbá nem jár a folyamat módosításával, csak digitalizációjával, ezért azok számára, akik korábban kezelték papírformátumban, semmilyen nehézséget nem okoz az átállás.

A szoftver képes aláírások kezelésére GDPR kompatibilis megoldással, emellett párosítható a legtöbb vállalatirányítási rendszerrel és rendkívül egyszerűen naprakészen tartható. A SimpleFlow rugalmasan , egyedi igényekre szabhatóan lett kialakítva. A feltölthető formanyomtatványok száma korlátlan.

A helyettesítés már nem okoz gondot, a hibázási számok radikálisan lecsökkentek, a nyomtatványokon véletlenül kihagyott kötelezően kitöltendő mezők száma megszűnt, mert a rendszer automatikusan figyelmezteti a kezelőt, ha hiányt észlel. A workflow rendszer ezáltal működő és hatékony lett, a helyettesítés már nem okozott többé problémát.

A papírmunkát 100%-ig felváltotta a digitalizált adminisztráció, mert a végeredmény egy hitelesített pdf dokumentum, ami igazolja eredetiségét. Az irodaszer költségei így szintén teljesen lecsökkentek.

A vállalkozás hatékonysága 60%-kal nőtt a SimpleFlow segítségével.