Medipack Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Medipack Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Budapest

Cégbemutató

A Medipack Kft két üzletággal működik, egyrészt a cég működtet egy könyvelőirodát, másrészt szoftver fejlesztést végez, illetve informatikai rendszer támogatását végzi.

Temékeink

Esettanulmány

A Dunavecse Kikötő Kft a közlekedés, rakománykezelés ágazatban dolgozik. A cég mérete kisvállalkozás 10 fő fölötti alkalmazottal. A Duna bal partján az ország középpontjában, az M8-as Duna hídtól északra két hajóállásos kikötő, amely az ömlesztett áruk be- és kirakodásán túl, ,túlsúlyos, túlméretes árukat is képes rakodni. Bővebben lásd http//portofdunavecse.hu
A mebízók felé egy korrekt nyilvántartási rendszer készítése, amelyben fényképekkel van alátámasztott digitális mérleg adatok kerülnek a nyilvántartási rendszerbe. Továbbá feladat volt az automatikus rendszám felismerés megvalósítása.
A DVadmin kikötői mérlegelő és logisztikai rendszer ugyancsak SQL adatbázisban tárolja a berakodott, illetve kirakodott mennyiséget. A kikötő tevékenységéből következően a hajóba berakodott, illetve a hajóból kirakodott áru nem képez készletet. Ugyanakkor a kikötő által üzemeltetett raktárban lévő áru tekinthető árukészletnek, ám az nem a kikötő készlete, hanem az ügyfeleké. Mindamellett a raktárban tárol áru mennyisége szintén elérhető a DVadmin rendszerből.
Minden fuvarról három képet tárol le a rendszer. A képeket a jogszabályoknak megfelelő módon három napig tárolunk.
Fénykép készül a teherautóról elölről, hátulról és oldalról. Az első és a hátsó felvétel arra szolgál, hogy rendszám alapján azonosítható legyen a teherautó, az oldalsó felvétel pedig azt igazolja, hogy a teljes szerelvény rajta állt a mérlegen. A Dvadmin rendszerben tárolásra kerül az első és a hátsó rendszám és berakodás esetén a felrakó hely mérlegjegy száma, valamint a felrakó helyi bruttó, nettó és tára súly.
Minden egyes fuvar esetében bekerül az adatbázisba a gépkocsi vezető neve, a felrakó hely, az átvevő hely, a megbízó, továbbá a kikötőbe való belépés és az onnan való kilépés ideje. A fuvarról mérlegjegy készül, amely tartalmazza a fuvar paramétereit és egyszersmind szállítólevélként is szolgál. A mérlegjegy/szállítólevél tartalmazza a fuvarhoz tartozó minden paramétert.
A mérlegjegy/szállítólevelet aláírja mind a mérést végző kezelő, mind a jármű vezetője és azt mindketten lepecsételik.
A mérlegjegy/szállítólevél két-két példányát a gépjármű-vezető viszi el, két példány pedig a kikötőben kerül archiválásra.
A rakodások minden adatáról összefoglaló táblázat készíthető (rakodási összesítő), amely csv fájl illetve PDF formátumban a megrendelőnek elküldhető.