TRUMPF Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

TRUMPF Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Csúcstechnológiai vállalatként a TRUMPF gyártási megoldásokat kínál a szerszámgépek és a lézertechnika területén. A TRUMPF az egyik technológiai és piacvezető cég a rugalmas lemezmegmunkáló szerszámgépek és az ipari lézerek területén.
A 2022/23 üzleti évben a vállalat világszerte mintegy 18.400 munkatárssal 5,4 milliárd euró árbevételt ért el. A vállalatcsoport több mint 80 tagvállalattal világszerte jelen van
A vállalatcsoport 2023 őszén avatta fel új, zöldmezős beruházással megvalósított irodaházát és Ipar 4.0 bemutatótermét a Gödöllői Üzleti Parkban. Az új saját székhelyen a TRUMPF Hungary Kft. mintegy 90 munkatárssal gép- és alkatrészértékesítéssel, szerviztevékenységgel, CAD/CAM és Ipar 4.0 szoftverek oktatásával, szoftvertámogatással és Ipar 4.0 tanácsadással foglalkozik. A tanácsadási, edukációs és értékesítési tevékenység a kb. 1.000 m2-es Ipar 4.0 bemutatóterem aktív használatával valósul meg. A TRUMPF Hungary Kft. tagja a Modern Mintaüzem Programnak.

Temékeink

Esettanulmány

Az AR-Robotics Kft. 2018-ban indította el lemezmegmunkálási üzletágát Debrecenben. Az elmúlt évek alatt a cég a régió egyik legmeghatározóbb szereplőjévé vált ezen a területen. A vállalat jelenleg 63 főt foglalkoztat, akik közül 4 fő látja el a teljes gyártáselőkészítési és tervezési fázist. Az üzleti modelljük fő profilja a bérgyártás, de saját termékek is megtalálhatók a kínálatukban.
Az AR-Robotics Kft. tulajdonosai számos specifikus elvárást fogalmaztak meg a gyártási folyamatok optimalizálása érdekében. Ezek az elvárások a következők voltak:

• Adatbázis alapú NC programkészítő szoftver: Ez lehetővé teszi a visszakereshetőséget, változáskezelést és gyors szűrési lehetőségeket.
• 3D fájlok automatikus kezelése: Az összeállítások és feldolgozások automatikus kezelése.
• Alapanyag és termékkezelés: Félkész- és késztermékek, valamint vásárolt termékek kezelésének és könyvelésének biztosítása.
• Gyártási nyomon követhetősége: Az azonnali státusz visszajelzés közvetlenül a megmunkálógépektől és manuális állomásoktól.
• Gyártási adatok elemzése és adatvizualizáció: A gyártási folyamatok adatainak részletes elemzése és vizualizálása.
• Interfész más szoftverek felé (ERP): Rendszerek közötti integráció biztosítása.
• Készletigény generálás: Rendelés, bevételezés kezelése.
• Ügyfélmenedzsment és ajánlatkészítés: Ügyfélkapcsolatok és ajánlatok kezelése.
• Selejt és maradéklemez kezelés: A hulladék és maradék anyagok hatékony kezelése.
• Gépi adatok gyűjtése és elemzése: Az automatizált gépi adatok összegyűjtése és elemzése.
• Kapacitástervezés és erőforráskezelés: A gyártási kapacitás és erőforrások hatékony kezelése.
Az AR-Robotics Kft. az OSEON szoftvercsalád bevezetésével érte el a fentiekben megfogalmazott célokat. Az OSEON segítségével az AR-Robotics Kft. a világ éllovas lemezmegmunkáló cégek közé emelkedett. Az automatizált megoldások és a szoftver bevezetése révén a lézervágó gépek kihasználtsága a korábbi 40-45%-ról 90%-ra nőtt. A gyártás szinte teljesen papírmentessé vált, mivel minden szükséges információ elérhető tableten vagy terminálokon.

Az AR-Robotics Kft. számos innovatív megoldást vezetett be a hatékonyság növelése érdekében:
• QR kód alapú azonosítás: Az alkatrészek QR kóddal vannak ellátva, ami megkönnyíti a termékek azonosítását és feldolgozását.
• Gyártás és termék pozíció követés: A gyártás állapota és a termékek pozíciója az alkalmazáson belülről követhető.
• Automatizált adatelemzés: A gépi adatok gyűjtése és elemzése révén részletes betekintést nyernek a gyártási folyamatokba, lehetővé téve az optimalizálást és a hatékonyság növelését.

Az AR-Robotics Kft. esettanulmánya egy kiváló példa arra, hogyan lehet a modern technológiai megoldások és szoftverek integrációjával jelentős fejlődést elérni egy iparágban. A cég sikeresen növelte a lézervágó gépek kihasználtságát, csökkentette a papíralapú folyamatokat, és javította a termékek nyomon követhetőségét és azonosíthatóságát. Az OSEON szoftvercsalád bevezetése kulcsfontosságú szerepet játszott ebben a fejlődésben, és hozzájárult ahhoz, hogy az AR-Robotics Kft. a lemezmegmunkálási szektor élvonalába kerüljön.