DWS Digital Kft.

DWS Digital Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A DWS Digital fő profilja kiszervezett adminisztrációs-, ügyviteli-, iratkezelési-, valamint digitalizálási
szolgáltatások nyújtása. A DWS Digital tulajdonosai és vezetői 23 éve dolgoznak a vállalat kiszolgálói
piacon.
Az iratkezelési szolgáltatói üzletágban kezdve multinacionális cégeknek, önkormányzatoknak, állami
hivatalok részére egyaránt szolgáltattak, minek során számos napi működési problémával szembesültek,
amelyek hátráltatják a szolgáltatások magas szintű és maradéktalan kivitelezését is. Ezen problémák
megoldására döntöttek úgy, hogy általános szinten nyújtanak olyan megoldásokat, melyekkel az
ügyviteli-szervezési, iratkezelési feladatokat lehet hatékonyabbá tenni.
A DWS Digital Kft. a működés operatív szintjén szállítja komplex megoldásait a szakértői-,
rendszerszervezői szintektől egészen a végrehajtásig és kivitelezésig.
Az ügyvitel és ezen belül az ügyiratkezelés fejlesztése, valamint a benne rejlő kommunikációs
lehetőségek korszerű vállalatirányítási eszközökkel

Temékeink

Esettanulmány

A Duna-Dráva Cement (DDC) Magyarország egyik vezető cement- és építőanyag-gyártó vállalata. Az ágazatot tekintve a DDC az építőanyag-iparban tevékenykedik, kifejezetten a cementgyártásra és kapcsolódó termékekre szakosodva. A cég mérete nagy, hiszen két fő cementgyárat üzemeltet Beremenden és Vácott, emellett több betongyárat is működtet az országban.

Piaci körülmények szempontjából a DDC jelentős szereplőnek számít a magyar és közép-európai piacokon, versenytársaival, mint a Lafarge és Holcim, illetve más nemzetközi cégekkel szemben is. Az építőipar ciklikussága miatt a cég érzékeny a gazdasági ingadozásokra, különösen a beruházások és az építőipari projektek volumenének változásaira.

Erőforrásai közé tartoznak a korszerű gyártóberendezések, saját kőbányák, valamint egy erős kutatási és fejlesztési részleg, amely folyamatosan új, fenntartható és környezetbarát megoldásokon dolgozik. A DDC számára fontosak a fenntarthatósági célok és az innováció, amelyek révén hosszú távon kívánja
A Duna-Dráva Cement (DDC) számos problémával szembesült a DocIT OCR alapú dokumentumkezelő szoftver bevezetése előtt. Az alábbiakban bemutatom a legnagyiibbkihívásokat, amelyekkel a cég találkozott

1. Papíralapú Dokumentumkezelés Nehézségei
Tárolási problémák: A hatalmas mennyiségű papírdokumentum tárolása jelentős helyet igényelt, ami nemcsak fizikai kihívást jelentett, hanem a keresési és hozzáférési időt is növelte.

Dokumentumok elvesztése vagy sérülése: A papíralapú dokumentumok könnyen elveszhettek, megsérülhettek, vagy rossz helyre kerülhettek, ami késedelmeket és hatékonyságcsökkenést eredményezett.

2. Adatkeresés és hozzáférés nehézségei
Hosszú keresési idő: A papíralapú és elektronikus dokumentumok keresése manuálisan hosszadalmas és munkaigényes folyamat volt, különösen, ha gyors döntéshozatalra volt szükség.
Hozzáférési problémák: Több részleg közötti dokumentum megosztás nehézkes volt, különösen ha fizikailag más-más helyen dolgoztak.
3. Adatbiztonság és Megfelelés
Biztonsági kockázatok: A papíralapú dokumentumok érzékeny adatokat tartalmaztak, amelyek megfelelő védelme kihívást jelentett.
Jogszabályi megfelelés: A különböző szabályozások és iparági előírások betartása manuális rendszerben sokszor bonyolult és időigényes volt.
4. Hatékonyság és Költésgek
Munkaerő-hatékonyság: Az adminisztratív feladatok, mint a dokumentumok rendszerezése és kezelése, jelentős időt vettek igénybe, amelyet a dolgozók más, produktívabb feladatokra is fordíthattak volna.
Költségek: A papíralapú rendszerek fenntartása (papír, nyomtatás, tárolás) jelentős költségeket generált.
5. Környezetvédelmi Szempontok
Papírfelhasználás: A nagy mennyiségű papírhasználat nem volt összhangban a cég fenntarthatósági célkitűzéseivel.
DocIT OCR Alapú Dokumentumkezelő Megoldásai
A DocIT OCR alapú dokumentumkezelő szoftver bevezetésével a DDC az alábbi előnyöket élvezhette:

Digitális tárolás és könnyű hozzáférés: Az OCR technológia lehetővé tette a papíralapú dokumentumok digitalizálását és könnyű kereshetőségét.
Gyors és pontos keresés: Az OCR segítségével a dokumentumokban található szöveg digitálisan kereshetővé vált, jelentősen lerövidítve a keresési időt.
Biztonság és megfelelőség: A digitális dokumentumkezelő rendszerek jobb biztonsági megoldásokat kínálnak, mint a papíralapú rendszerek, valamint segítenek a jogszabályi megfelelésben is.
Költségmegtakarítás: A papír, nyomtatás és tárolási költségek csökkenése jelentős megtakarítást eredményezett.
Fenntarthatóság: A papírfelhasználás csökkentése hozzájárult a vállalat környezetvédelmi céljainak eléréséhez.
A DocIT OCR alapú dokumentumkezelő szoftver tehát jelentősen javította a DDC működési hatékonyságát, adatbiztonságát, és hozzájárult a fenntarthatósági célok eléréséhez.