Netwerk Media Fejlesztő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Netwerk Media Fejlesztő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Netwerk Media Kft. két magánszemély tulajdonában lévő, Budapesti székhelyű vállalkozás. 2010 óta foglalkozunk vállalati digitális megoldások tervezésével és megvalósításával a KKV szektorban tevékenykedő ügyfeleink részére.
Fő tevékenységeink a következők: programozott hirdetési rendszerekben történő forgalomnövelő kampányok hazai és nemzetközi piacokra, e-kereskedelmi rendszerek tervezése és kivitelezése, szolgáltatási folyamat digitalizálási megoldások tervezése és fejlesztése, e-learning megoldások és vállalati intranet rendszerek fejlesztése,
Amazon Web Services (AWS) felhő alapú architektúrák és megoldások tervezése és implementálása, többek között AI alapú ügyfélszolgálati és folyamatoptimalizálási szolgáltatások bevezetése.
ISO 9001 és 27001 tanúsítványokkal, Google és Facebook tanúsítványokkal és AWS hivatalos Solutions Architect képesítéssel rendelkezünk ügyfeleink szakértő kiszolgálása érdekében.

Temékeink

Esettanulmány

Az esettanulmányban szereplő ügyfél egy globálisan elismert laboratóriumi technológiai vállalat, amely több mint 100 országban van jelen. Több márkanév alatt gyárt és értékesít laboratóriumi eszközöket és felszereléseket, amelyek főként disztribútorokon keresztül jutnak el a piacra, de közvetlenül is értékesítenek végfelhasználóknak. A vállalat piaci pozíciója erős, és elismert szereplő a biotechnológiai iparágban. A cég jelentős erőforrásokkal rendelkezik mind pénzügyi, mind technológiai szempontból, ám informatikai rendszereik elavultak voltak, és jelentős kiberbiztonsági kihívásokkal kellett szembenézniük. Cégük dinamikus növekedésben van, és erős igényt mutatnak a modernizációra és innovációra a digitális infrastruktúra területén.
Az ügyfél hosszú évekig egy elavult és biztonsági szempontból megbízhatatlan webes infrastruktúrát használt, amely komoly problémákat okozott mind a vállalat mindennapi működésében, mind pedig a növekedési terveik megvalósításában. A vállalatnak öt különálló weboldala és webshopja volt, melyek egy közös, zárt forráskódú, régi CMS rendszeren futottak. Ezek az oldalak nemcsak vizuálisan és funkcionálisan voltak elavultak, de komoly kiberbiztonsági kockázatot is jelentettek. A rendszereket gyakori támadások érték, ami adatvesztéshez, szerverleállásokhoz és adatbiztonsági problémákhoz vezetett. Ezek a kockázatok különösen érzékenyen érintették a céget a szigorú GDPR szabályozások miatt, mivel az ügyféladatok sérülékenyek voltak. A cég ráadásul nem felelt meg a szükséges kiberbiztonsági és adatvédelmi előírásoknak, ami hosszú távon fenntarthatatlan helyzetet eredményezett.
További probléma volt, hogy a weboldalak és a webshopok nem voltak integrálva a cég központi ERP rendszerébe, ami nehézségeket okozott a termékek adatainak frissítésében és a disztribútorok felé történő kommunikációban. A nem megfelelő technológiai háttér és az elavult infrastruktúra jelentősen akadályozta a cég növekedését és nem tette lehetővé, hogy hatékonyan kiszolgálják globális ügyfélkörüket. Mindemellett a vállalat célul tűzte ki, hogy megszerezzék a Medical ISO tanúsítványt, amelyhez elengedhetetlen volt az IT rendszereik modernizálása és a releváns dokumentációk előkészítése az auditálási folyamatokhoz.
A probléma súlyosságát tovább fokozta, hogy a cég növekvő piaci jelenléte miatt egyre inkább szükségessé vált a rendszerek skálázhatósága és moduláris felépítése, ami nem volt megvalósítható a jelenlegi infrastruktúrában. A vállalat rájött, hogy komoly változtatásokra van szükség annak érdekében, hogy nemcsak a jelenlegi működést stabilizálják, de hosszú távon is biztosítsák a növekedést és a piaci versenyképességet.

A megoldás során cégünk újratervezte és modernizálta az ügyfél digitális infrastruktúráját. Az elavult, zárt forráskódú rendszert egy nyílt forráskódú, modern WordPress-alapú platformra cseréltük, amelyet biztonsági funkciókkal és a legújabb technológiákkal egészítettünk ki. Az öt különálló weboldalt és webshopot egyetlen közös platformra építettük, amely modulárisan bővíthető és könnyen karbantartható. A rendszer közvetlen kapcsolatba került a cég központi ERP rendszerével, így a termékek adatainak automatikus frissítése és a disztribútorok felé történő információátadás valós időben történik.
A kiberbiztonság javítása kulcsfontosságú volt. Megerősítettük az adatátvitel titkosítását, fejlett tűzfalakat és monitorozási rendszereket vezettünk be. Az összes szervert az AWS felhőalapú platformjára migráltuk, amely stabil és biztonságos működést biztosít, megfelelve a GDPR előírásoknak és a Medical ISO tanúsítvány követelményeinek.
Az új rendszer nemcsak stabilabbá tette a működést, de lehetővé tette a skálázhatóságot is, amivel a vállalat képes lett új piacokra belépni. Az oldalakat a felhasználói élmény növelése érdekében optimalizáltuk, ami közvetlen hatással volt a vásárlói elégedettségre és a disztribútorok hatékony kiszolgálására. Bevezettünk egy mesterséges intelligencia alapú megoldást is, amely a sales és ügyfélszolgálati folyamatokat támogatja. A generatív AI chatbot képes pontos termékinformációkat biztosítani a vásárlóknak, valamint segíti a vállalat belső működését is, naprakész adatokat szolgáltatva a termékekről.
Az új infrastruktúra bevezetése számos előnyt hozott. Az oldalak gyorsabbá, biztonságosabbá váltak, és jobban illeszkednek a vállalat globális növekedési terveihez. A rendszer stabilitása és skálázhatósága lehetővé tette a cég számára a további piaci növekedést és versenyképességük javítását. A folyamatos SLA szerződéses támogatás révén cégünk hosszú távú technológiai és operatív segítséget nyújt a rendszer fenntartásában és fejlesztésében

Weboldal: