Science Consulting Projektmenedzser Korlátolt Felelősségű Társaság
Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos
Cégbemutató
A Science Consulting Kft. egy tudásalapú, elsősorban kutatás-fejlesztési tevékenységre létrejött vállalkozás, működési területe Magyarország területe. Fő tevékenysége mellett foglalkozik projektmenedzsmenttel, tanácsadással, illetve mesterséges intelligencia fejlesztéssel. Partnerei elsősorban vállalkozások, azonban működése során nagy számban került kapcsolatba önkormányzatokkal, illetve egy egyetemmel is.
Temékeink
Esettanulmány
A cég 15 fős cég, amely Somogy megyében egy heti menüt gyártó konyhát működtet, a konyha következő heti tervezett gyártása előző hét pénteken már látható. A cég egy kiemelkedően felszerelt, kizárólag csak csomagolt készételek gyártására specializált konyhát működtet, alkalmazott kollégái képesek innovatív szoftver megoldásokat működtetni, így az iparágban megszokottnál jelentősen alacsonyabb dolgozói létszámmal tud dolgozni.
A cég azon folyamatait, amelyek előre definiálhatók, szoftveresen, AI megoldások beépítésével automatizálja, így kiküszöbölhető az emberi hiba lehetősége, illetve több mint 1 fő munkaereje megtakarítható. Az automatizálható folyamatok:
- A következő heti menü összeállítása
- Egy napi menü költségeinek összeállítása, az árakkal együtt a várható árrés-tömeg kiszámítása naponta
- A megrendelések összesítése, a tényleges árrés-tömeg kiszámítása
- Az alapanyag-szükséglet kiszámítása
- A rendelések optimalizálása ár- és egyéb paraméterek alapján
Input adatként rendelkezésre állnak a gyártmánylapok, amelyek alapján látható, hogy 1 adag készételhez mekkora volumenű és milyen alapanyag szükséges. Ezen alapanyag kiszabatok egy, a konkrét manuális mérések alapján folyamatosan frissülő SQL adatbázisban találhatók. Rendelkezésre áll ezen belül az összes gyártott termék listája, továbbá azon termékek listája, amelyek az előző 3 hétben szerepeltek a menüben, így azok nem kerülnek gyártásra. Rendelkezésre áll továbbá a 3 fő szállító aktuális árlistája.
A szoftver egymásra épülő modulokból áll; első lépésben az összes termék listája, az elmúlt 3 hétben gyártott termékek listája, illetve egyedi utasítások alapján (pl.: naponta kerüljön betervezésre egy vega leves és egy vega főétel, hetente 2 alkalommal legyen rizseshús, stb.) eltervezi a következő heti menüt, a háttérszámításokhoz kiszámolja a napi menü önköltségét. Ezután a partnerek leadják rendeléseiket, a rendelések összesítésre kerülnek, ezáltal látható, hogy mely termékből hány adag kerül legyártásra következő héten. A tervezett készétel mennyiségek és a gyártmánylapok alapján a szoftver kiszámolja, hogy mely alapanyagokból mekkora mennyiséget szükséges rendelni, erről készít egy anyagkiszabatot. Ezt követően a szoftver megvizsgálja a 3 fő beszállító árait és vagy előre bevitt preferenciák alapján (pl tarját csak az XY Kft-től rendeljünk, amennyiben maximálisan 20%-kal drágább, mint a versenytársak) megírja a megrendeléseket, vagyis melyik beszállítótól mi kerüljön megrendelésre. A megrendeléseket felhőbe tölti fel, továbbá
A cég azon folyamatait, amelyek előre definiálhatók, szoftveresen, AI megoldások beépítésével automatizálja, így kiküszöbölhető az emberi hiba lehetősége, illetve több mint 1 fő munkaereje megtakarítható. Az automatizálható folyamatok:
- A következő heti menü összeállítása
- Egy napi menü költségeinek összeállítása, az árakkal együtt a várható árrés-tömeg kiszámítása naponta
- A megrendelések összesítése, a tényleges árrés-tömeg kiszámítása
- Az alapanyag-szükséglet kiszámítása
- A rendelések optimalizálása ár- és egyéb paraméterek alapján
Input adatként rendelkezésre állnak a gyártmánylapok, amelyek alapján látható, hogy 1 adag készételhez mekkora volumenű és milyen alapanyag szükséges. Ezen alapanyag kiszabatok egy, a konkrét manuális mérések alapján folyamatosan frissülő SQL adatbázisban találhatók. Rendelkezésre áll ezen belül az összes gyártott termék listája, továbbá azon termékek listája, amelyek az előző 3 hétben szerepeltek a menüben, így azok nem kerülnek gyártásra. Rendelkezésre áll továbbá a 3 fő szállító aktuális árlistája.
A szoftver egymásra épülő modulokból áll; első lépésben az összes termék listája, az elmúlt 3 hétben gyártott termékek listája, illetve egyedi utasítások alapján (pl.: naponta kerüljön betervezésre egy vega leves és egy vega főétel, hetente 2 alkalommal legyen rizseshús, stb.) eltervezi a következő heti menüt, a háttérszámításokhoz kiszámolja a napi menü önköltségét. Ezután a partnerek leadják rendeléseiket, a rendelések összesítésre kerülnek, ezáltal látható, hogy mely termékből hány adag kerül legyártásra következő héten. A tervezett készétel mennyiségek és a gyártmánylapok alapján a szoftver kiszámolja, hogy mely alapanyagokból mekkora mennyiséget szükséges rendelni, erről készít egy anyagkiszabatot. Ezt követően a szoftver megvizsgálja a 3 fő beszállító árait és vagy előre bevitt preferenciák alapján (pl tarját csak az XY Kft-től rendeljünk, amennyiben maximálisan 20%-kal drágább, mint a versenytársak) megírja a megrendeléseket, vagyis melyik beszállítótól mi kerüljön megrendelésre. A megrendeléseket felhőbe tölti fel, továbbá
Weboldal: