ACTERRA International Kft.

ACTERRA International Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest

Cégbemutató

SAP Business One: az üzleti folyamatokat teljesen lefedő integrál rendszer, amely kifejezetten a mikro, kis- és középvállalatok igényeire nyújt megoldást. Gazdaságosan üzemeltethető, gyorsan bevezethető. Akár helyben, hostolt környezetben, vagy felhő-alapú megoldásként is elérhető.

Termelésirányítási rendszerek: az SAP Business One alapfunkcióit kiegészítő, a legkülönfélébb termelési módokhoz (széria és egyedi gyártás, rendelésre történő gyártás, projekt-alapú gyártás) igazodó bővítmény. Terminál, vagy mobil eszközökkel történő üzemi adatgyűjtés.

Riporting: vezetői, kontrolling, forgalmi, termelési, pénzügyi vagy logisztikai adatok széles körű elemzési lehetősége beépített eszközökkel. Szofisztikált megjelenítés akár mobil eszközökön is.

Esettanulmány

Magyar tulajdonú, győri székhelyű középvállalat (CNC Rapid Kft), amely főleg gépipari (szerszám és gépalkatrész, berendezés) fémmegmunkálásával (forgácsolás, marás, felületkezelés, stb.) foglalkozik. A projekt idején, 2009-ben kb. 40 főt foglalkoztatott, ma kb. 80 főt.
Egyedi fejlesztésű készletprogramot, és egy ettől függetlenül működő termelés tervező szoftvert használtak, amelyet számtalan Excel munkafüzet és egy számlázó program egészített ki. Az üzemi adatok gyűjtése részben papír-alapon, részben egy terminálon futó applikáción történt. A projekt kezdetén, a cég könyvelését egy külső könyvelő iroda végezte, megbízásos alapon. A projekt célja, hogy integráljuk a cég folyamatait egy egységes rendszerbe, úgy, hogy a vevői rendeléseket (amelyek a vevők saját rendszeréből elektronikusan is kinyerhetők és beimportálhatók) automatikusan emeljük be a rendszerbe, amelynek ellenőrzését követően ütemezzük a termelést, a számítsuk ki az anyagszükségeletet, majd ez alapján a vállalható szállítási határidőt. A gyártás minden mozzanatát a lehető legminimálisabb emberi bevatkozás mellett rögzítsük (anyagok gyártásba adása, gépi üzemidők, dolgozói ráfordítások, selejt, minőségellenőrzési adatok), és különbző határértékekre lefutó figyelmeztetéseket, riportokat futtassunk, amelyek az illetékes személyeknél jelennek meg, ha eltérés tapasztalható a megadott értékekhez képest. A rendszer részét képezi egy beléptető rendszerrel integrált dolgozói adatgyűjtő rendszer, ami a termelési adatokat (műveleti idők, ráfordítások) adja fel a bérszámfejtésre, amely alapján a teljesítmény bért kalkulálják. Komplex kontrolling épült az utókalkulációra, majd bevezetésre került a könyvelés és a pénzügy modul is.
- Lehetővé vált a vevői rendelések automatizált beemelése, és azonnali visszaigazolása
- valamennyi üzleti folyamat egy rendszerben van, úgy az előzmányek visszakereshetők és átláthatók a kapcsolatok
- minden keletkező gyártási adat, dokumentum, mértési adat, tanúsítvány egy rendszerben van, így a szállításra az összes bizonylat nyomtatásra kész állapotban van.
- pontos képet kapnak az egyes rendelések kapcsán végzett gyártások megtérülési mutatóiról
- naprakész könyvelési és vezetési adatok állnak rendelkezésre az operatív döntésekhez
- minimálisra csökkent az a puffer, amelyet a vevői igények bizonytalan feldolgozása miatt szereztek be
- jelnetősen csökkent a adatrögzítés időtartama, a hibázás lehetőságe, és az adatduplikáció

Weboldal: