Infopolis Korlátolt Felelősségű Társaság

Infopolis Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkezik az informatikai rendszerek üzemeltetésének terén. A teljesen kiszervezett
informatikai rendszer üzemeltetésétől akár a néhány órás üzemeltetést támogató rendszermérnöki
tanácsadásig állunk rendelkezésre. Tapasztalatunk garancia a problémák hatékony kezelésére és az előforduló
hibák gyors elhárítására. Az igényelt szolgáltatási szinttől függően az alábbi üzemeltetési szolgáltatásokat
kínáljuk ügyfeleinknek:
Szerverüzemeltetés, Kliens infrastruktúra üzemeltetés,Digital Media Signage rendszerek üzemeltetése, Videókonferencia, Interaktív Kijelzők.
Felhő alapú megoldások, és bármilyen innovatív megoldás megvalósítása.

Temékeink

Esettanulmány

Az ügynökség, mint a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat gazdasági társasága, korábban a Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Tanács munkaszervezete –1997 óta– a megyei területfejlesztéshez kapcsolódóan komplex tevékenységet folytatott.
Többek között: részt vettek az I. Nemzeti Fejlesztési Terv megvalósításában, valamint az Új Magyarország Fejlesztési Terv előkészítésében.
Monitoring-tevékenységet végeznek és az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács által megítélt támogatásokkal kapcsolatban kezelik a korábban a Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Tanács által a megyei települési önkormányzatok számára megítélt decentralizált pályázatokat (ezek száma jelentős, hiszen 1500–2000 pályázatról van szó).
Egyéb feladataik között hazai és EU-s pályázatok készítését, projektek menedzselését, szakmai konferenciák és egyéb rendezvények szervezését, bonyolítását, valamint szerződések, pályázatok utókezelését.
A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség (a továbbiakban HBMFÜ) azzal a kéréssel keresett meg minket, hogy segítsünk nekik függetlenedni az irodaházuk levelezésétől és IT rendszerétől. Problémájuk volt továbbá, hogy levelezőrendszerük lassú, és a csatolható fájloknak korlátozott a mérete.
Cégünk az Office 365 Válallati Prémium csomagot ajánlotta, amivel lehetővé vált nagyobb állományok küldése, valamint 0–24-ben rendelkezésükre áll és elérhetik a világ bármely pontján. A munkaszervezés is fontos volt számukra, hiszen a HBMFÜ munkatársai rendeszeres kiküldetésekben vesznek részt, és ezek szervezését a feladatütemezővel azonnal el tudják végezni.
Régi levelezőrendszerük teljes migrációját elvégeztük egy nap alatt így korábbi leveleik bármikor visszakereshetők. Elavult POP3 protokoll helyett Exchange ActiveSync alapú levelezésük lett, ami IMAP protokollon keresztül is hozzáférhető, így bármely mobileszközön elérhetőek és szinkronizálhatóak a leveleik.
Munkaszervezésen túl projektmenedzsmentre is használják az Office 365-höz járó Sharepoint-ot, ami egy pályázatíró cégnél elengedhetetlen. A projekt tervezettől a megvalósításon át egészen az utókövetésig végig nyomon követhetőek a pályázatok.
Válallati Skype for Business is része az Office 365 csomagnak, amin a telepítés óta napi szinten tartanak videókonferenciákat a debreceni központban és a más városban lévő kirendeltségükkel egyaránt.