kellegyrendszer.hu Kft

kellegyrendszer.hu Kft

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

1998 óta foglalkozunk nyomdaipari programok fejlesztésével. Ez idő alatt több, mint 200 hazai nyomdaipari kis és középvállalat választott minket. Nagyon sok nyomdai szakemberrel kerültünk kapcsolatba, akik tapasztalatai, ötletei, tanácsai is mind gazdagították, tökéletesítették rendszerünket.

Az első, csak kalkulációs program az évek során komplex vállalatirányítási rendszerré nőtte ki magát. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően ma már elmondhatjuk, hogy rendszerünk bőven alkalmas a nyomda valamennyi kereskedelmi és gyártási folyamatának kezelésére, az értékesítéstől az utókalkulációig. A ScrollMAX felhasználók által elérhető legújabb szolgáltatásunkkal a rendszer már egészen a nyomdai megrendelőkig is elér.

Esettanulmány

15 éves közép-magyarországi közepes méretű nyomda, kb. 100 alkalmazottal. Egy gépes, 4 fős cégből nőtte ki magát az évek során, a 2010-s évekre jól felszerelt, modern előkészítéssel, gépparkkal és saját kötészettel.
Az évek alatt méret és a forgalom növekedését nem követte a termelésirányítás és a készletgazdálkodás fejlődése. A kereskedelmi területet elég korán lefedték a Scroll rendszer egy korábbi moduljával, de az a gyártáselőkészítés és pénzügy területén nem ment túl. A géppark elméleti kapacitása mellett az elért kibocsájtás nagyon kevés volt, s e mellett is rendszeresek voltak a túlórák és a csúszások. A nem rendesen követett raktár és tervezett mozgások miatt általában biztosabb minden kicsit is nagyobb munkához anyagot rendelni, mintsem a készletből foglalni. Így az átlagos készlet érték több havi felhasználásnak felelt meg, nagyon sok elfekvő, egy idő után azonosíthatatlan cikkel.
A Scroll Kapacitás tervezés, majd a Termelés követés bevezetése, az elvárt normák beállítása után a cég a termelő területen áttért a teljesítmény értékeléses bérezésre. Az első hónap sokkja és pár személyzeti döntés után a dolgozók elfogadták az új rendszert és megértették, hogy a kieső idők minimalizálásával és az elvárt normák tartásával többet is kereshetnek. Pár hónap múlva úgy lett 30%-kal nagyobb kibocsájtása a gépteremnek, hogy a túlórák szinte megszűntek, a csúszások helyett inkább az volt a gond, hogy elfogyott a betervezett munka. A későbbi hangolásoknak köszönhetően a válság miatt visszaadott nyomógép kiesését is le tudták kezelni.
Az anyaggazdálkodási rendszer bevezetése és a raktár rendberakásának köszönhetően 2 nyári hónapot szinte csak a meglévő készlet felhasználásával meg tudtak oldani. Azóta a puffer és maradék készlet mennyisége is a korábbi töredékére esett vissza.