DataMagic Pénzügyi Informatikai és Tanácsadó Kft

DataMagic Pénzügyi Informatikai és Tanácsadó Kft

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Vállalkozásunk már több mint két évtizede a vállalati informatikai megoldások élvonalát képviseli, amely elsősorban az innovatív megoldásokat nyújtó DATAMAGIC ERP rendszerünknek köszönhető. A több mint 20 év fejlesztés során kiemelt hangsúlyt fektettünk arra, hogy mindig felhasználjuk a legújabb technológiákat, így azok előnyét partnereink az elsők között élvezhetik. Munkatársaink nagy tapasztalattal rendelkeznek mind a pénzügyi és egyéb szoftverek fejlesztésében, mind pedig az ügyféligények megfelelő adaptálásában. Rendszerünk nemcsak a nagyvállalatok megoldásszállítója, hanem a kis- és közepes vállalkozások partnere is. Bármilyen méretű, bármelyik iparágban tevékenykedő ügyfelünk számára a legmegfelelőbb megoldást nyújtjuk.
A rendelkezésre álló megoldások számosságán túl, kiemelkedően innovatív és magasan képzett szakemberekből áll szervezetünk, akik folyamatosan törekednek a hatékonyabb és felhasználóbarátabb megoldások kialakítására.

Esettanulmány

Az esettanulmány alanya Magyarország egyik legnagyobb gyümölcs- és zöldség feldolgozással foglalkozó cége. A cég nem csak felvásárlással és fagyasztással foglalkozik, hanem saját termeltetéssel is, a cég saját termeltető területein. A kiválasztott vállalkozás több mint 25 éves múltra visszatekintő, zöldség-gyümölcs feldolgozásával és gyorsfagyasztásával foglalkozó magyar családi tulajdonban lévő, exportorientált vállalat. A kezdeti friss zöldségek –és gyümölcsök nyugat-európai export sikereinek köszönhetően a `90-es évek végén felépítették gyorsfagyasztó hűtőüzemüket Karcagon, amelyet még további négy ütemben tovább bővítették, létrehozva ezzel megyénk-, illetve a régió legnagyobb fagyasztóüzemét.
Komplex vállalatirányítási rendszer hiányában a vállalatnál különböző szigetrendszerek működtek a funkcionális területek szerint tagolva. A sziget megoldások, vagyis a tagolt informatikai rendszer olyan mértékű adminisztrációs terhet jelentett a vállalkozás számára, amely már nem volt hatékonyan, de legfőképp biztonságosan működtethető. Mindezek mellett a növekvő kibocsátás miatt hatalmas nyomás nehezedett termékéletút nyomon követésére, ami az élelmiszeripar felé támasztott egyik alapvető elvárás. További problémát jelentett, hogy nem volt olyan jellegű döntéstámogató rendszer a vállalat vezetői számára, amely alapján a további növekedéshez szükséges információkra támaszkodni tudtak volna.
A DataMagic ERP bevezetésével egy olyan teljes vállalati folyamatot lefedő megoldás került bevezetésre, amely a termeltetéstől a termelésen át az értékesítésig a támogató pénzügyi és számviteli folyamatokkal együtt biztosítják az integráltságot, az egyszeres adatbevitelt, és a felhasználóbarát kezelést. A rendszerben egy objektumként, de mégis minden terület saját megnevezése és csoportosítása szerint kerülnek vezetésre a készletek, így minden funkcionális osztály a sajátjaként képes kezelni ugyanazon adatokat, de mégis eltérő szempontok szerint.
A gazdasági események láncolata biztosítja a termék életút egyszerű nyomon követését, visszakeresését, amely biztosítja a magas minőségben történő termelést. Mindezek mellett, de nem utolsó sorban a program a legmodernebb szenzor és mobil technológiai által biztosított lehetőségeket is maximálisan kihasználja, hisz azokhoz nem csak kapcsolódni, de adatait elemezni, feldolgozni is képes.