A.B.CON Üzletviteli és Szolgáltató Kft

A.B.CON Üzletviteli és Szolgáltató Kft

Budapest

Cégbemutató

Az A.B.Con Üzleti Tanácsadó Kft. tisztán magyar tulajdonú, de a nemzetközi piacon is tevékenykedő dinamikus vállalkozás.
A cég filozófiája – az „Advanced Business Consulting” – a biztosíték arra, hogy Ön többet kapjon üzleti informatikai problémájának megoldásához, legyen az vállalatirányítási rendszer bevezetése vagy üzleti folyamat újratervezése.

Szakembereink 1993 óta foglalkoznak integrált vállalatirányítási rendszerekkel (ERP), illetve ehhez kapcsolódó üzleti tanácsadással. Nekik köszönhető több ERP termék (J.D.Edwards OneWorld és World Software, SYMIX, PRISM magyar piacra történő bevezetése. Az évek során számtalan minősített tanfolyamon vettek részt és rengeteg gyakorlati tapasztalatot halmoztak fel, amelyek nemcsak rendszer bevezetésre, hanem komplexebb feladatok elvégzésére is képessé tették őket (mint pl. üzleti folyamatszervezés, projektvezetés, minőségbiztosítás, rendszer üzemeltetési tanácsadás).

Esettanulmány

A Colas csoport vállalati filozófiájában kiemelt szerepe van a minőségnek, ezért fontos, hogy a kivitelezői munkavégzés mellett a minőségellenőrző vizsgálatok, a technológiai tervezés és a mérnöki tevékenységek szakszerűen, a mindenkori előírásoknak és stratégiai célkitűzéseknek megfelelően történjenek. A cégcsoport szintű feladatok technológiai koordinációja és egységes, költség-hatékony megvalósítása olyan kihívást jelentenek, amelyet csak a szükséges erőforrások biztosításával, a technológiai szervezet és egy központi laboratórium működtetésével lehet elérni.

A Colas csoport egésze szempontjából döntő, hogy Magyarország az új technológiákra nyitott, a minőségi munkavégzést megkövetelő piac legyen, ahol versenyelőnyként jelentkezhet a cégcsoport világszinten jelenlevő technológiáinak magyarországi alkalmazása és adaptálása által biztosított relatív technológiai értéktöbblet.
COLAS csoporton belül működő cégeknél egységes vállalatirányítási rendszer bevezetés volt a feladat. Ez magában foglalta a pénzügy, számvitel, controlling. tárgyi eszköz, a beszerzés, az alvállalkozói és generál szerződések kezelését, projektek vezetését (ajánlattól, a számlázásig), ütemezését, számlázást és az ehhez kapcsolódó vezetői információs rendszert.
Az Oracle JD Edwards termékének Pénzügy, Készletgazdálkodás, Beszerzés, Számlázás és Projekt elemzés, követés moduljainak a bevezetése történt meg.
Ezt követően a kialakított üzleti folyamatok fegyelmezettebben és pontosabban hajtódtak végre, ennek az eredménye, hogy a bevezetést követően pontos és határidőre történik az adatszolgáltatás a management felé. A vezetői adatok jól elemezhetőek a lefúrásos technológiának köszönhetően.