Konica Minolta Magyarország Üzleti Megoldások Korlátolt Felelősségű Társaság

Konica Minolta Magyarország Üzleti Megoldások Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Konica Minolta (továbbiakban KM) a világ egyik vezető irodatechnikai nagyvállalataként, mely közel 32 000 főt foglalkoztat világszerte, jogosan mondhatja magát az irodai nyomtatás szakértőjének. A Konica és a Minolta 2003-as fúzióját követően, a 2006-os fotóüzletágból történt kivonulás után, a KM szinte minden erőforrását az irodatechnikai megoldások és rendszerek fejlesztésére fordítja. Irodatechnikai audit programjával, termékek szoftveres támogatásával, professzionális szolgáltatásaival, egyedi fejlesztésű ERP, folyamatszervezési és Help Desk rendszerével valamint saját bérleti konstrukcióival biztosítja ügyfeleinek a gazdaságosan és zavartalanul működő nyomtatási környezetet, az ügyfél számára leginkább testreszabott konstrukcióban.
A Konica Minolta Magyarországon 1989-től kezdve rendelkezik önálló márkaképviselettel. A 90-es évek közepétől dinamikus növekedéssel kiépítettük országos szerviz és viszonteladói hálózatunkat. Alkalmazottainak a száma meghaladja a 140 főt.

Esettanulmány

A Hajdúnánási Építő- és Szolgáltató Kft. a 2011-ben a Hajdúnánás városi Önkormányzat által létrehozott Hajdúnánási Holding Zrt. részeként tevékenykedik. A Hépszolg Kft. a városüzemeltetés számos ágazatát végzi úgy, mint hőszolgáltatás, ingatlankezelés, piac- és parkolási felügyelet, építőipari szolgáltatás, hulladékszállítás, valamint temetkezési szolgáltatás. Mindezek mellett a Kft. végzi a Hajdúnánási Gyógyfürdő üzemeltetését is.
A bevezetés célja a jelenlegi, hosszadalmas, papíralapú számlakezelés- és jóváhagyás kiváltása a SharePoint keretein belüli online környezet kialakításával, valamint egy számlafeldolgozó szoftver bevezetésével. Mindez egy olyan professzionális, nagyvállalati szolgáltatásokkal rendelkező környezet használatát teszi lehetővé, amely biztos alapot nyújt az informatikai fejlesztéseknek a továbbiakban.
A Konica Minolta a HÉPSZOLG Kft. üzleti igényeit figyelembe véve egy SharePoint alapú online környezet kialakítását és egy számlafeldolgozó szoftver, az SMARTCapture Pro bevezetését javasolja. A SharePoint online rendelkezik azokkal a korszerű dokumentumkezelési szolgáltatásokkal, amelyek a dokumentumtároláson túlmutatva, minőségileg magasabb szintre emelik a vállalati dokumentumkezelést. A jogosultságok kezeléséhez a Konica Minolta a megoldásban kínál Office 365 licenszeket a kulcsfelhasználók részére, ami megfelel az ügyféligényeknek.
Az SMARTCapture Pro szoftver egy félautomata számlafeldolgozó szoftver, ami a beérkező számlák iktatásának módját teszi egyszerűbbé és átláthatóvá. A szoftver a papíralapon érkező, majd beszkennelt dokumentumok feldolgozását hivatott megvalósítani. A rendszer előkészíti a beérkező dokumentumokat az adatkinyerésre, majd biztosítja a szükséges felületet a lényeges adatok kiválasztásához. Az adatok kiválasztása csupán néhány kattintás, ami egyúttal validálásuk is. Ez a folyamat biztosítja tehát, hogy a szkennelt számlák a megfelelő adatokkal együtt iktatásra kerüljenek.
Az iktatást követően a számlajóváhagyás folyamata indul meg, ami a rendszer bevezetését megelőzően nagyon időigényes és nehezen átlátható folyamat volt. A jóváhagyás a SharePoint felületén történik, több lépésben. A számla iktatása után az igénylő, majd kedvező elbírálás esetén a szakmai vezető jóváhagyása szükséges. Ezt követően a pénzügyi vezető, majd az ügyvezető hagyja jóvá az iktatott számlákat. A folyamat lépésről-lépésre nyomon követhető, hiszen a rendszer jelzi, hol vár jóváhagyásra az adott számla.
Mindezen funkciók mellett a SharePoint egy olyan modern üzleti együttműködési platform, amely könnyen kezelhető a felhasználók számára, testreszabható, Microsoft Office termékekbe beépülő és gazdag funkciókészlettel bír.