FOURSYS Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

FOURSYS Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Később kerül kitöltésre

Temékeink

Esettanulmány

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a hazai energia- és közszolgáltatások piacának szabályozó hatósága, a nemzetgazdaság stratégiai jelentőségű ágazatait felügyeli.

A Hivatal mint rendeletalkotási jogkörrel felruházott önálló szabályozó szerv a 2013. évi XXII. törvénnyel jött létre, a gázszolgáltatásról szóló 1994. évi XLI. törvénnyel alapított Magyar Energia Hivatal (MEH) jogutódjaként.

Megbízó információbiztonsági infrastruktúrájának, eszközrendszerének IT biztonsági átvilágítása és az IT területhez kapcsolódó, egyes kulcsfontosságú szervezeti működési folyamatok és mechanizmusok felmérése, helyzetelemzés készítése, valamint az elemzések alapján középtávú intézkedési terv kidolgozása a feltárt problémák megszűntetésére, hatásainak csökkentrésére a KÖFOP* célokkal való összhang megteremtése. (*Közigazgatás és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Programban (KÖFOP) a 2014 és 2020 közötti időszak fejlesztései kapcsán megfogalmazott célok adminisztratív terhek csökkentése, illetőleg a szolgáltatási szemlélet és az etikus működés megerősítése a közszolgálatban.)
A megfelelőségi megoldásokat három területre osztottuk, melyek lefedték mind a technikai - technológiai hátteret, mind pedig a menedzsment rendszereket:
- Logikai védelem: az elektronikus információs rendszerben információ technológiai eszközökkel és eljárásokkal kialakított védelem.
-Fizikai védelem: a fizikai térben megvalósuló fenyegetések elleni védelem, amelynek fontosabb részei a természeti csapás elleni védelem, a mechanikai védelem , az elektronikai jelzőrenndszer, az élőerős védelem, a beléptető rendszer, a megfigyelő rendszer, a tápáramellátás, a sugárzott és vezetett zavarvédelem, klimatizálás és a tűzvédelem.
- Adminisztratív védelem: a védelem érdekében hozott szervezési, szabályozási , ellenőrzési intézkedések, továbbá a védelemre vonatkozó oktatás.
Üzelti előny: mindezek megvalósítása az üzleti kockázatokat jelentős mértékbne csökkentette.