Euronet Magyarország Informatika Zrt

Euronet Magyarország Informatika Zrt

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az EURONET MAGYARORSZÁG ZRT. szoftver üzletágának jogelődjét, az Intelligens Rendszerek Divízió Kft.-t 2001 áprilisában magyar magánszemélyek alapították. 2008-ban jogutódlással beolvadt az Euronet Zrt.-be, ahol önálló szoftver üzletágként, divízióként működik. Az Euronet Zrt. stabil, tőkeerős vállalat, az ERP rendszeren túlmenően további széleskörű informatikai és telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.
Az Euronet Zrt. szakterületén kiváló szakmai felkészültséggel és tapasztalattal, széles referenciabázissal rendelkezik. A ChaRM moduláris felépítésű Integrált Vállalatirányítási Rendszer (ERP), mely a kis- és középvállalatok számára nyújt azonnali és hosszú távú megoldást, és amelyet jelenleg közel 100 vállalat használja ügyviteli rendszerként. A ChaRM a cégek üzleti folyamait a modern kor követelményeinek megfelelő informatikai eszközökkel maximálisan támogatja, komplex ügyfélközpontú szemlélettel képes kezelni a vállalatok üzleti folyamatainak teljes spektrumát.

Esettanulmány

A Micro-Max Méréstechnikai, Automatizálási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1993-ban kezdte meg működését az ipari elektronika területén. A miskolci székhelyű 100%-ban magyar tulajdonban lévő cég két fő tevékenysége a kereskedelmi és mérnöki szolgáltatás, az ipari automatizálás, a villamos energia elosztás, valamint a villamossági anyagok nagykereskedelme területén.
A cég a villamosanyag kereskedelemben a fő hangsúlyt az iparban használt termékekre helyezi, melyeknél jelentős raktárkészletet tart. Az általuk forgalmazott termékek az erősáramú berendezések, vezérléstechnikai teljesítményelektronikai készülékek és berendezések. A Micro-Max Kft. 2015-ben jelentős árbevételt ért el közel 600 millió Ft értékben, a cég létszáma meghaladja a 20 főt.

A Micro-Max Kft. villamosmérnök szakemberei a mérnöki szolgáltatás keretében első sorban méréstechnikai, vezérlési és automatizálási feladatokkal és a hozzájuk kapcsolódó erőátviteli berendezésekkel foglalkoznak a tervezéstől a megvalósulásig, segítséget nyújtanak villamos elosztó- és vezérlő-berendezések szerelésében, PLC-s vezérlések és PC-s megjelenítések kialakításában.
A megnövekedett szolgáltatási igények és a folyamatosan növekvő nagykereskedelmi tevékenység szükségessé tette egy új integrált ügyviteli rendszer alkalmazását. A cég korábban saját fejlesztésű logisztikai rendszert és külön álló pénzügyi, számviteli és adattárolási megoldásokat használt. Egy olyan komplex megoldásban gondolkodtak, mely teljes körűen le tudja fedni a tevékenységüket.

A Micro-Max Kft. az Euronet Magyarország Informatikai Zrt. által kifejlesztett ChaRM moduláris felépítésű Integrált Vállalatirányítási Rendszer választotta és alkalmazza. Ebben a rendszerben kezelik a partnertörzset, valamint különböző ügyviteli modulokat. A ChaRM használatának köszönhetően jelentősen egyszerűsödtek a korábban időigényes adminisztratív teendők, a raktárgazdálkodással, logisztikával kapcsolatos feladatok.
A Micro-Max Kft. a ChaRM rendszeren belül a pénzügyi, a könyvelési és tárgyi eszköz modul, a logisztikai és készletgazdálkodási modul, a projekt menedzsment, a dokumentum és iratkezelés, valamint a vezetői információk használatának köszönhetően hatékonyabban tudja irányítani az ügyviteli folyamatokat az új komplex, integrált rendszer segítségével.