iData Műszaki Informatikai és Mérnöki Iroda Kft.

iData Műszaki Informatikai és Mérnöki Iroda Kft.

Budapest

Cégbemutató

Magyarország elismert GPS-es nyomkövetéssel foglalkozó középvállalata. A 100%- ban magyar tulajdonú iData flottakövetéssel, üzemanyagkontrollal, járművédelemmel, 3,5 T össztömeg feletti tehergépjárművek útdíjfizetésével foglalkozik. Fő terméke az iTrack GPS Nyomkövető Rendszer.
Nap, mint nap közel húsz kimagasló szakértelmű mérnök-programozó dolgozik az iTrack GPS Nyomkövető Rendszer fejlesztésén. Az iData Kft. önálló gyártórészlegén szigorú minőségellenőrzéssel történik a GPS nyomkövető egységek és a precíziós üzemanyagszonda gyártása, melyet profi és gyors munkát végző szerelőink szerelnek be a gépjárművekbe.
Munkatársaink tudása, szakmai tapasztalata teszi lehetővé, hogy egyedi igényeket is magas szinten képesek vagyunk kielégíteni. Az általunk kínált rendszer segítségével javulhat vállalkozásának versenyképessége. Emellett tervezhetőbbé válnak költségei, mindezt alacsony beruházási és havi működési költség mellett.

Esettanulmány

A dunaújvárosi székhelyű ISD DUNAFERR társaságcsoport Magyarország egyik legnagyobb ipari termelő vállalata. A több mint hat évtizedes múltra visszatekintő cégcsoport tevékenységének középpontjában a vevőközpontú termelés, versenyképes acéltermékek gyártása, minőség- és környezettudatos munkavégzés, egészséges és biztonságos munkakörnyezet megteremtése áll.
Az ISD DUNAFERR által gyártott melegen hengerelt, pácolt, hidegen hengerelt, horganyzott szalagokat és táblalemezeket, valamint nyitott és zárt hidegen hajlított idomacélokat elsősorban gépipari, járműipari, építőipari termékek gyártásához, acélszerkezetek, háztartási berendezések és egyéb alkatrészek előállításához használják fel.
Az ISD nemzetközi csapatához több mint 40 ezer dolgozó tartozik.
A társaságcsoport árbevételének jelentős részét külpiacokon realizálja, legfontosabb partnerei Németország, Lengyelország, Ausztria, Csehország, Szlovákia és Olaszország.
Forrás:
http://www.dunaferr.hu/hu/


Jelenleg számtalan olyan nyomkövető eszköz fellelhető a piacon, amely ma már igen nagy pontossággal képes meghatározni a gépek pozícióját, sebességét, és ezekből az adatokból – a megfelelő térképet használó – szoftver segítségével számol többek közt útvonalat, vagy kihasználtságot. Azonban igen korlátozott azoknak az eszközöknek, ill. komplett rendszereknek a száma, melyekhez hozzáilleszthető mindemellett több – a Szállítómű néhány gépénél egészen speciális – műszaki paraméter figyelésére szolgáló mérőműszer. Továbbá garantált a rendszer teljes mértékű személyre szabhatósága, ezáltal az adott gépekhez- és a konkrét igényekhez igazítható.
Forrás:
http://www.dunaferr.hu/hu/mediacentrum/isd-dunaferr-muszaki-gazdasagi-kozlemenyek
http://www.dunaferr.hu/documents/hun/mediacentrum/kiadvanyok/DMGK%202014-04.pdf
A Szállítómű elvárásait, és természetesen a rendszer kiépítésének és üzemeltetésének költségeit is figyelembe véve, az iData Kft. iTrack nevű rendszerére esett a választás.
A rendszer alapvetően négy főbb részre osztható; mérőműszerekre és jeladókra, fedélzeti egységre, szerverre, valamint a kliens szoftverre.
A megfelelő mérőműszer beépítésével, vagy a már meglévő jeladóra való rácsatlakozással a mérési lehetőségek szinte korlátlanok. A gyújtásérzékeléstől-, vagy a fordulatszám visszajelzéstől kezdve, az üzemanyagszint mérésen-, átfolyás mérésen-, hidraulikus nyomásmérésen- és pneumatikus nyomásmérésen át, szinte bármilyen működési paraméter figyelése és rögzítése lehetséges.
A fedélzeti egységhez a mérőműszerek és jeladók több módon csatlakozhatnak. Az eszköz a szabványos CAN-Bus és Multi-Link csatlakozók mellett rendelkezik több különálló digitális- és analóg csatornával is. A digitális és analóg csatlakozók az adatok mérésekhez bemeneti-, az egységre kötött műszerek vezérléséhez pedig akár kimeneti csatornaként is működhetnek. Maga az egység tartalmaz GPS modult, GSM modemet és G-szenzort is. Ezek segítségével állapítja meg a pontos pozíciót, mér sebességet és gyorsulást, érzékeli az ütközéseket és továbbítja a mért adatokat mobilinternet segítségével. Ezen felül rendelkezik még az eszköz – a Dunaferr-es belépőkártyához hasonló – sofőrazonosító kártyák felismerésére szolgáló elektronikával.
A szerver, a műszerek által mért- és a fedélzeti egység által továbbított értékek hosszú távú és biztonságos tárolására hivatott. Mindemellett pedig lehetővé teszi, hogy ne csak a Dunaferr belső hálózatán, hanem az internetes hozzáférésnek köszönhetően szinte bárhol elérhetővé váljanak az adatok a felhasználók számára.
A kliens szoftver a számítógépeken kívül minden mai mobil platformra elérhető.
Forrás:
http://www.dunaferr.hu/hu/mediacentrum/isd-dunaferr-muszaki-gazdasagi-kozlemenyek
http://www.dunaferr.hu/documents/hun/mediacentrum/kiadvanyok/DMGK%202014-04.pdf