GuLa Medic Sparks Kft

GuLa Medic Sparks Kft

Bács-Kiskun megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Budapest

Cégbemutató

Cégünk 2009-ben alakult, azonban tagjai (egyéni vállalkozóként) 2000 óta folytatják szakirányú tevékenységüket. Napjainkra elsősorban egészségügyi, egészségügyet kiszolgáló, informatikai, illetve
egyéb - pl. gépipari - szolgáltató cégek működésének segítése került előtérbe - elsősorban különböző irányítási szabványok szerinti tanúsításokra való felkészítéssel.

Esettanulmány

Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, az intézmény Hajdú-Bihar megye járó és fekvőbeteg ellátásáért, valamint Debrecen járóbeteg-ellátásáért és az alapellátásért felelős. Méreteit tekintve kb. 2.500 dolgozó, és 20 telephely városszerte.
Felső vezetői igény volt a rendszer kiépítésére, melynek célja a problémafeltárás és az azok megoldására/megelőzésére tett intézkedésekkel a betegadatok, és a cégadatok, valamint a betegek és a dolgozók védelme, illetve az ilyen jellegű károkból következő veszteség csökkentése.
Az alkalmazott eszköz az ISO 27001-es információbiztonsági szabvány volt. Ennek segítségével feltérképeztük a Kórház fizikai környezetét, - adathordozótól függetlenül - információs folyamatait, valamint az irányítási folyamatait. A szabvány által jelölt eszközök alkalmazásával (értékleltár, zónatérkép, kockázatelemzés) felszínre kerültek kockázati elemek, erősödött az intézmény védelmi rendszere. A fenntartó ilyen irányú ellenőrzései a tanúsítvány megszerzését követően leegyszerűsödtek és eredményesen zárultak.