EuroSolid Zártkörűen Működő Részvénytársaság

EuroSolid Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az EuroSolid Kft. közel 20 éve foglalkozik CAD/CAM/PLM/MDC rendszerek bevezetésével, folyamatoptimalizálással és műszaki illetve gyártástechnológiai szoftverek oktatásával és támogatásával. Cégünket a megalakulása óta az a cél vezérelte, hogy magas szakmai színvonalon és a leghatékonyabb módon segítse a gépészeti, terméktervezésben és gyártásban tevékenykedő vállalkozásokat műszaki kihívásaik megoldásában. Cégünk a SOLIDWORKS rendszerek kizárólagos viszonteladója és egyedüli minősített oktatási valamint támogatási központja Magyarországon. Tevékenységünk a SOLIDWORKS képviseletében kiterjed a szakmai ügyféltámogatásra, oktatásra, adatkezelő rendszerek kiépítésére, tervezési feladatok fel- és átvállalására illetve különböző szoftveres vizsgálatokra. Továbbá viszonteladói partnere a Cegid csoportnak, aki vállalat-irányítási szoftverek fejlesztésével, terjesztésével, valamint az ehhez kapcsolódó termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozik világszerte.

Esettanulmány

A Szilassy és Türk Kft. 1996-os megalakulása óta kisszériás mezőgazdasági és ipari gépek és gépalkatrészek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. A cég folyamatos fejlődését jól bizonyítja, hogy mára 35 fővel egy 10 000 m2-es saját telephelyen, 1000 m2-es üzemcsarnokban végzi tevékenységét. A cég az általános fémmegmunkálási eljárások mellett folyamatosan bővítette a rendelkezésre álló technológiákat. A számos hegesztési, lemezhajlítási, darabolási eljárás mellett modern, CNC-vezérelt marási, esztergálási és gépi láng- és plazmavágási eljárással bővült az elérhető és alkalmazható fémmegmunkálási eljárások köre. Emellett – ha szükséges – festést és fényezést is biztosítanak ügyfeleiknek.
A kisebb, egyedi és kisszériás gépgyártó cégek nincsenek egyszerű helyzetben. Az egyre inkább embert próbáló gazdasági körülmények között, a szoros árversenyben talpon maradni, az egyre rövidebb gyártási határidőket tartani csak folyamatos innováció mellett lehetséges. A költségek csökkentése mellett ma már egyáltalán nem megengedhetők a gyártásban elkövetett hibák, mindent elsőre, kitűnő minőségben kell a megrendelőknek leszállítani. A Szilassy és Türk Kft.-nél azzal a nehézséggel szembesültek, hogy tervezési folyamataik lassúak voltak és hatékonytalanok. A terveiken és modelljeiken végzett változatásokat nehéz volt utánkövetni, továbbá az esetleges módosításokat manuálisan kellett elvégezni a 2D-s műszakirajzon. Nem állt módukban a terveket ellenőrizni vagy tesztelni, hogy azok valós körülmények között hogyan működnének és hogy valóban megfelelnek a kivánalmaknak. Így az esetleges hibák csak gyártáskor derültek ki, amikor már módosításokra és javításokra fordított idő és költség már jóval magasabb. Továbbá a tervezési folyamat bizonyos lépéseinek ismétlésével rengeteg időt és befektetett energiát vesztettek.
A cégnél a 2000-es évek eleje óta alkalmazzák SOLIDWORKS 3D-s tervezőrendszerét. 2015-ig a program Standard csomagját használták és ma már a szoftver Premium csomagját is használják.
A SOLIDWORKS a tervezés és gyártás minden szakaszára kínál megoldást, legyen szó az egyszerű, mindennapi feladatok optimalizálásáról vagy az egyedi, komplex megbízások teljesítéséről. A szoftverek moduláris kialakítása lehetővé teszik, hogy igényeinek megfelelően módosítsa, bővítse a funkciók palettáját, melyekkel a tervezési illetve az ahhoz kapcsolódó folyamatait gördülékenyebbé teheti. A Szilassy és Türk Kft. esetében a tervezés és gyártás szempontjából is észrevehetően nőtt a cég hatékonysága. Automatizálni tudtak tervezési folyamatokat, lekövethetővé vált a módosítások rendje és bizonyos feladatokat most már házon belül is megtudnak oldani, amihez korábban külső segítséget kellett kérniük. A cég vezetője szerint sokkal nagyobb megtakarítást képesek elérni az előre elvégzett munkával, mint korábban. Pontosababn tudják tervezni a gyártás költségeit, és pontosan tudják tervezni ennek a nyereségvonzatát is. Még akkor is megéri rááldozni a 3-4 napos tervezési munkát, ha a termék nem kerül megrendelésre, mivel így elkerülhető az a hiba, hogy tíz embernek kelljen két napig javítania egy félretervezett terméket, amely nem maradéktalanul felel meg a megrendelőnek.