DALHART Informatikai Zrt.

DALHART Informatikai Zrt.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A DALHART Informatikai Zrt. 2015-ben jött létre több, a szoftverfejlesztésben gyakorlott cég / szakember közreműködésével. Tevékenységünk desktop és web alapú rendszerek fejlesztése PHP, JavaScript, .Net alapokon. Ez alatt PC-n, böngészőben, illetve mobiltelefonon futó üzleti alkalmazásokat értünk. A tervezéstől és piackutatástól kezdve a megvalósításon át az üzemeltetésig szolgáltatunk. A kész szoftver hosszú távú működését, karbantartását biztosítjuk akár saját, akár az ügyfél által biztosított szervereken. Szoftverfejlesztéseinkhez az Agilis módszertanokat használjuk. Fokozottan figyelünk a tiszta fejlesztési koncepcióra. Szolgáltatásaink szoftver tervezés, grafikai tervezés UI/UX design, implementálás, tesztelés, szoftver üzemeltetés, SEO. Főbb alkalmazott technológiák: PHP5, JavaSript, AJAX, HTML, XHTML, XML, CSS, Symfony, ASP.NET, C++, CREOLE, DOCTRINE, PRADO, Yaml, PAKE, MS SQL, MySQL, PostgreSQL, Oracle, Angular JS, NODE JS, PROTOTYPE, SCRIPT.ACULO.US, DYNARCH.COM, TinyMCE

Temékeink

Esettanulmány

A cég 1992-ben új munka- és technológiai kultúrát honosított meg Magyarországon a járórács- és lépcsőgyártás területén. Járórácsaik különböző teherviselési képességre méretezetten, az ipar számos területén alkalmazhatóak. Jellemző a raktártechnikai felhasználás, de a nagy kazánházaktól a vegyipari rendszerekig bárhol használhatóak olyan helyeken is, ahol a technológia több építményszint áttörésén keresztül valósítható meg. Feljárórendszerek gyártásával tizenegy éve foglalkoznak. A kezdeti egyszerű szerkezetek, egyenes karú lépcsők előállításán túl ma már a korszerű igényeknek megfelelő, nagyon bonyolult geometriai szerkezeteket is készítenek. E termékeket szinte kizárólag külföldre gyártják, elsősorban Németország, Franciaország, Belgium, Ausztria területére. A követelmények miatt a piaci pozícióikat csak rendkívül magas színvonalon előállított produktumokkal őrizhetik meg. Jelenleg a cégnél a foglalkoztatottak száma 100 fő fölé esik. Idén állítottak üzembe egy új gyártócsarnokot.
A cég gyártott termékei között elvétve található egymással azonos termék. Minden termék legyártását először egy igényfelmérés előzi meg, ezután tervezési szakaszba lép a munka és az ügyfél általi elfogadás után kerül gyártásba. A termékek egyedisége miatt - járórácsokról lévén szó - fokozottan figyelni kell arra, hogy a termék minden ponton hozza az elvárt minőséget és teherbírást. Ez a szoftverünk bevezetése előtt kézzel, számológéppel került kiszámításra, amely több hibalehetőséget rejtett. Ha a termék hibás adatokkal került gyártásba és a gyártási folyamat lezajlott, a hibás terméket egyedisége miatt nem lehet felhasználni máshova sem. Új tervezést és új gyártást igényelt. A cég automatizálni szerette volna a kézzel/számológéppel számolt algoritmusokat, hogy a gyártmánykísérő lapra, mely alapján a gyártás zajlik, már helyes adatok kerülhessenek.
Egyeztetve a cég mérnökeivel megalkottunk egy olyan algoritmuskezelő részt a vállalatirányítási rendszerünkön belül, amely bővíthető, módosítható, de attól függően alkalmazható kvázi automatikusan, amilyen termékcsoportba érkezik megrendelés. Értjük ez alatt azt, hogy a járórácsoknál a különböző típusú szegések, rácssűrűség, anyagvastagság különböző számolási eljárásokat igényelnek. Ezek azonban jórészt nagyobb csoportokba foghatók. A csoportokra jellemző alapalgoritmusokat elkészítettük, és a tervezési szakaszban a cég munkatársa kiválasztja ezek közül, hogy az aktuális gyártmány létrehozásához mely algoritmusok használatára lesz szükség. További algoritmusokat vihetnek fel a megfelelően képzett alkalmazottak, így minden helyzetre lesz/van megfelelő számolási algoritmus. Az alkalmazás üzembe állítása után tehát folyamatosan tanul, de a tervezési szakaszra fordítandó időt és emberi erőforrást drasztikusan lecsökkentette.