Macademia IT Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Macademia IT Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Macademia Mac és Adobe viszonteladó. Maces rendszerek tervezésével és üzemeltetésével foglalkozunk. Megalakulás óta oktatjuk a Mac és Adobe szoftverek használatát, csoportban, egyénileg – természetesen Budapesten kívül is. www.macademia.hu

Esettanulmány

Az egyik vezető lap- és magazin kiadó részére készítettük el a műsorújság- és -weblap automatizálást. A megbízó gyorsabb, hibamentesebb és kevesebb emberi erőforrást igénylő megoldást kívánt. Az érintett szerkesztőség Békéscsaba városában működött.
A műsorújságok kb. száz csatorna műsorát közlik, amelyek eltérő fájl-formátumban (txt, pdf, xls, ...) , időzítéssel érkeznek. Az adat-szerkezet is csatornánként eltérő. Ezek eddig kézi feldolgozást igényeltek.
A műsorlapok közölte képek keresése, gyűjtése és tárolása sem volt megoldott, ahogy a már megjelent műsor-bemutatók újra-felhasználása sem.
A kiadványok tördelése több tördelő folyamatos munkáját igényelte. Egy-egy változás átvezetése több InDesign dokumentumban kézzel történt.
A web-alapú alkalmazás automatikusan detektálja az eltérő bemenő adattípusokat, helyezi el ezeket adatbázisban. Amelyből szintén automatikusan generálódik a weboldal, illetve más weblapokra beilleszthető, adott tematikájú műsorajánlók.
A képek kezelését is web alapú alkalmazás vette át, amely automatikusan – háttérben futó Photoshop segítségével – gyártja le a megfelelő méretű és alakú képeket.
A műsorajánlókat nem csak menti a rendszer, de automatikusan felajánlja a műsor ismétlésekor.
A tördelés teljesen automatikus lett. A szerveren futó InDesign automatikusan generálja le a lapokat, készíti el a nyomdába menő PDF-et.
A vállalkozás a dolgozók létszámát 18 százalékkal tudta csökkenteni az automatizálás hatására.
Az eddig bérelt Adobe CCfT szoftver előfizetések (kb. n: 250e/év/előfizetés) számát kettőre lehetett csökkenteni a korábbi tucatnyiról.
Kevesebb hiba mellett gyorsabb lett a termékgyártás. A dolgozóknak elenyésző számú ismétlődő feladatot kell elvégezni, a felszabaduló erőforrás kreatív, alkotó tevékenységre fordítódik.
Lett eddig nem létező műsorújság-weblap, ami teljesen automatikusan generálódik és frissül.
Becslésünk szerint a fejlesztés megtérülési ideje 1,5 év körül volt.