AGROVIR Üzletviteli Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

AGROVIR Üzletviteli Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az AgroVIR Kft. 2007-ben lett alapítva, akkor még 1 munkavállalóval működött. Ténylegesen 2008 óta vannak jelen a magyar mezőgazdaságban és jelenleg már 18 főt foglalkoztat.
Nem szoftvert biztosít az ügyfeleinek, hanem egyedileg személyre szabott megoldást, oktatásokkal, tanácsadással, folyamatos segítségnyújtással. Lényegesen különbözik minden más, a hazai piacon fellelhető mezőgazdasági szoftvertől. Létrehozásánál nagy tapasztalattal rendelkező agrárszakember és informatikus dolgozott együtt azért, hogy egy olyan professzionális, gyakorlati munkát támogató eszközt teremtsenek, melynek alkalmazásával a növénytermesztéssel foglalkozó szakemberek időt, energiát és pénzt spórolhatnak.
Az AgroVIR sok olyan funkciót (táblatörzskönyv, földügy, készletkezelés, hídmérleg- üzemanyagkút kapcsolat, segédüzemi, költségfelosztás) tartalmaz, amely a mindennapokban segíti a gazdálkodó tervezési, gazdaságszervezési, beszámolással és nyilvántartással kapcsolatos feladatait.

Temékeink

Esettanulmány

E- Consultancy Kft általános ismertető: A vállalkozás 2009.-ben alakult azzal a határozott elképzeléssel, hogy az akkor és jelenleg is piacon működő könyvelő, adótanácsadó és bérszámfejtő cégekhez képest merőben újszerű szolgáltatást tudjon nyújtani. A vállalkozás több lépésben bővítette alkalmazotti létszámát és ezen bővítéssel párhuzamosan fokozatosan bővült a tevékenységi kör is. A kezdeti pénzügyi tanácsadás először kibővült a könyvelési szolgáltatással, ezt követte a bérszámfejtési tevékenységgel, majd legutoljára a létesítmény üzemeltetési szolgáltatással. A vállalkozás a jelen pályázat segítségével kíván a meglévő ügyfelei részére olyan egyedülálló szolgáltatást nyújtani a piacon. A vállalkozás jelenlegi ügyfélköre a szállítmányozás, termelés, és mezőgazdaság területéről tevékenykednek. A vállalkozásunk foglalkoztatotti létszáma 2016.-ban már 16 fő.
A digitális eszközök az elmúlt évtizedben jelentek meg a mezőgazdaságban, és azóta is megállíthatatlanul terjednek. A kereskedők érdekeltek abban, hogy ezeket az eszközöket értékesítsék, mindennaposak a meteorológiai állomások, szenzorok, a high-tech, önjáró gépek vagy a precíziós technológiával kapcsolatos megoldások, de ezeknek az előnyeit a termelők valójában nem tudják élvezni és kihasználni. Ennek az egyik oka az, hogy az eszközök használatát meg kell tanulni, erre azonban nem igazán van megfelelő és független képzési forma. A másik hibaforrás pedig az, hogy ezeknek az eszközöknek az intergrált rendszerbe szervezése nem megoldott, és
a keletkező hatalmas adatmennyiséget nem látják strukturálisan a gazdák és a termelőcégek, tehát nem tudnak belőlük egyértelmű következtetéseket levonni.

Az AgroVIR egy komplex vállalatirányítási, termelésirányítási, döntéstámogató rendszer, ami a mezőgazdasági vállalkozások termelési folyamatainak ellenőrzésére, tervezésére készült.
Számos integrált funkcióval rendelkezik, elsősorban közepes és nagyüzemek számára lett tervezve. Azonban az ügyfeleik közt megtalálhatók őstermelők, családi gazdaságok, cégcsoportok és termelői csoportok egyaránt.
Ez a termék egy speciális farm management szoftver, amely a nagyobb mezőgazdasági vállalkozások speciális igényeinek, elvárásainak felel meg.
Miért jó ez:
• Naprakész, pontos önköltség számítás
• Több céges konszolidált kezelés
• Széleskörűen állítható felhasználói jogosultsági szintek
• Teljeskörű készletkezelés
• Speciális mezőgazdasági beszámolók elkészítése, elektronikus feladása (Gazdálkodási Napló, Permetezési Napló, Nitrát jelentés, gázolaj jövedékiadó visszaigénylés)
• Földügyek, föld tulajdon viszonyok, földbérletek, földbérleti díjak kezelése
• Interface-ek mezőgazdasági IT megoldásokkal (üzemanyagkút, hídmérleg, gabona analizátor stb.)
• Interface könyvelési számviteli megoldásokkal (pl.: Microsoft Dynamics Axapta, Navision, IB System, Forrás SQL stb.)
Egyrészt segít abban, hogy az adatokat átlássuk, elemezzük, másrészt támogatást ad ahhoz, hogy ezekből az adatokból meghozzuk a helyes döntéseket. Konkrétan azokat, amelyekkel spórolni tudunk, amelyekkel hatékonyabbak lehetünk.
Megszűnnek a párhuzamos nyilvántartások, naprakészen láthatjuk, hogy mi történik a gazdaságunkban, vissza tudunk nézni, és láthatjuk egy-egy döntésünk következményét a pénztárcánkra.
A vezető, tulajdonos folyamatosan nyomon követheti gazdálkodásának apró részleteit. Akár az apróságnak tűnő adatokból összerakva az információkat a nagy egészig, vagy fordítva, egy átfogó, jellemző számból leásva a termelés legapróbb mozzanatáig, így igazolva, vagy megkérdőjelezve az egyes döntéseket.