CFD.HU Áramlástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság

CFD.HU Áramlástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A CFD.HU Áramlástechnikai Kft.-t 2003-ban alapította Dr. Lajos Tamás, a BME Áramlástan Tanszékének akkori tanszékvezetője és Dr. Kristóf Gergely, egyetemi docens, tudományos főmunkatárs. Cégünk az ANSYS hivatalos magyarországi disztribútora, mely a FLUENT áramlástani szimulációs szoftver terjesztésével kezdte tevékenységét. Termékpalettánk azóta több, specifikus hő- és áramlástechnikai, valamint mechanikai szimulációs szoftverrel bővült.

Cégünk tevékenységi köre a hő- és áramlástan, valamint az ehhez kapcsolt mechanika minden területére kiterjed, a magas szintű áramlástani ismereteket megkövetelő feladatokban a siker nemzetközileg is elismert szakembereinknek köszönhetően garantált. Elsődleges tevékenységi területünk a szoftvereladás, ahol a ma létező legszínvonalasabb szimulációs szoftvereket kínáljuk partnereink számára. Kiemelt fontosságú szakértői tevékenységünk is, a hő- és áramlástechnikai problémákra a leghatékonyabb eszközökkel keressük meg a megoldást.

Esettanulmány

A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. A magyarországi Bosch csoport 2017. január 1-jén több mint 14 200 munkatársat foglalkoztatott.
Termék fejlesztői feladatokhoz használt ANSYS Mechanical, mechanikai szimulációs szoftverek kezelése bonyolult, aprólékos mérnöki munka. A szimulációs mérnökök felkészítésére kaptunk felkérést.
Az ANSYS Mechanical, mechanikai szimulációs szoftverek kezelésekészítettük fel szimulációs szakmérnökeiket 3 napos oktatás keretében.
Az oktatás kiterjedt a geometria előkészítés, szerkesztés, a hálózás, a szimuláció peremfeltételeinek kialakítása megadása, valamint a szimuláció eredményeinek kiértékelésére.

Weboldal: