Folytatódik a Modern Vállalkozások Programja

Kormányhatározat jelent meg a napokban a program folytatásáról


A Modern Vállalkozások Programja másfél évvel ezelőtt azzal a céllal indult, hogy segítse a magyar kis- és közepes vállalkozások informatikai felzárkózását európai versenytársaikhoz képest. A program iránt a tervezetthez képest háromszoros volt az érdeklődés. A tapasztalat is azt mutatta, egyre több cégvezető nyitott digitálisan fejlődni, korszerű informatikai megoldásokat alkalmazni, ezzel vállalkozása hatékonyságát, egyúttal eredményesebb működését fokozni.

„3-4 évvel ezelőtt csupán vágyálom volt, hogy a vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások digitális átalakulását segítő Modern Vállalkozások Programja által másfél év alatt elért 10 000 kkv akár csak fele a digitalizáció útjára lépjen. Ez azonban ma, 2017-ben a valóság. A Modern Vállalkozások Programjával a digitális magyar gazdaság eddig leggyengébb láncszemének tartott kkv-szektorában sikerült támogatni a digitális transzformációt. Európában modellértékű a program, mely tovább folytatódik.”  – jegyezte meg a Modern Vállalkozások Programjának szakaszzáró sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

„A vállalkozásokban megvan az a felismerés, hogy valamit tenni kell, mert a digitális világ elmegy mellettük. Ugyanakkor keresik a mankót, keresik a partnert, a tanácsadót, aki ebben segíteni tud nekik. Úgy látom, hogy a Modern Vállalkozások Programjával a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kellő pillanatban lépett, országosan 27 infokommunikációs (IKT) tanácsadónk állt rendelkezésre az elmúlt másfél évben, akik vállalkozások ezreihez, összesen közel 10 000 vállalkozáshoz jutottak el. Ez szép eredmény, azonban még mindig sok a tennivaló, sok a segítségre váró vidéki kkv. A cél, hogy a digitalizáción keresztül minél több cég versenyképesen működhessen a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt. Ezért a program folytatása mindenképpen indokolt.” – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A Modern Vállalkozások Programja további két évig, 2019. tavaszáig segíti a vidéki vállalkozásokat abban, hogy felismerjék a korszerű megoldásokban rejlő potenciált, motiválttá váljanak új informatikai alkalmazások használatára. A program támogatást nyújt továbbá modern, hatékonyságot javító fizikai eszközökhöz, szoftverekhez vagy szolgáltatásokhoz jutni, kiváltva ezzel a hagyományos, papír alapú feladatvégzést.

A program eddigi eredményeiről itt olvashat: www.vallalkozzdigitalisan.hu/hirek/hir?id=264