Gyakran Ismételt Kérdések
Általános

Meddig érhetőek el az MVP-ben a szolgáltatások?

A Modern Vállalkozások Programja 2023. június 30-ával lezárult, így bizonyos szolgáltatások felfüggesztésre kerültek az alábbiak szerint.
A regisztráció, a szállítóminősítési és termékakkreditációs funkciók, a terméktörzs, továbbá a pályázatokhoz kapcsolódó, a beszerzést, piaci ár igazolást támogató árkalkulációs modulok továbbra is zavartalanul üzemelnek, az ügyfél és szállítói fiókok elérhetőek.
A „Vállalkozói tudás bővítése” megnevezésű eredményességmérési szempont teljesítéséhez kapcsolódó MVP szolgáltatások, így a Digitális Fejlesztési Koncepció és a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítés kiadása, a tanácsadás, valamint a rendezvények 2023.07.01-től felfüggesztésre kerülnek.

Mi a Modern Vállalkozások Programja?

A Modern Vállalkozások Programja azzal a küldetéssel jött létre, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára segítséget adjon a korszerű informatikai megoldások, eszközök megismerésben, azok bevezetésében, kiválasztásában. A projekt célja a kkv-k informatikai képességének fejlesztése és ezáltal a versenyképességük javítása.

Kinek ajánljuk?

A Program a konvergencia régióban működő azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (kivéve agrárágazat) szól, melyek a Közép-magyarországi régión kívül székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel, illetve azo(ko)n legalább 1 fő foglalkoztatottal rendelkeznek.

Csatlakozás

Hogyan tud csatlakozni érdeklődőként?

Ide kattintva elérhető az ügyfélregisztrációs űrlap.

Hogyan tud csatlakozni szállítói partnerként?

Ide kattintva elérhető a szállítói regisztrációs űrlap.

Mik a csatlakozás feltételei?

Regisztrációjával elfogadja és tudomásul veszi az Adatvédelmi tájékoztatónkat és a részvételi feltételeket.
Leendő szállítóinknak ezen felül meg kell felelniük a következő kritériumoknak.

Van-e költsége a csatlakozásnak?

A program mindenki számára díjmentes. További részleteket a továbbadott támogatásról szóló tájékoztatónk tartalmaz.

DFV

Mi a DFV minősítés?

A vállalkozásoknak 28 fős országos lefedettségű IKT tanácsadói hálózat segít eligazodni a digitális eszközök és szolgáltatások tengerében, akik amellett, hogy megvizsgálják a vállalkozás informatikai felkészültségét, segítenek az informatikai fejlesztési stratégia kidolgozásában, javaslatokat tesznek az optimális informatikai szolgáltatásokra, eszközökre és tájékoztatást adnak az elérhető pályázati forrásokról. A programban résztvevő cégek, ha a felülvizsgálat során bebizonyosodik róluk, hogy digitálisan felkészült, vagy azzá vált a javasolt fejlesztések, szükséges intézkedések elvégzését követően megkapják a „Digitálisan Felkészült Vállalkozás” minősítést.

Mire jó a DFV minősítés?

A Programhoz kapcsolódó GINOP-3.2.2 kódjelű, közvetlen kkv pályázati konstrukcióban a vállalkozások digitális eszközökre, szoftverekre és szolgáltatásokra pályázhatnak. A beszerzéshez alapesetben 35%-os vissza nem térítendő támogatás kapható, ami a DFV minősítéssel rendelkező vállalkozások esetében elérheti a 40%-ot, ami akár 3 millió forinttal több vissza nem térítendő támogatást is jelenthet.

Hogyan kaphat DFV minősítést?

DFV minősítést azok a cégek kaphatnak, melyek a tanácsadói felmérés eredményének és a minősítés előfeltételeinek megfelelnek.

Tanácsadók

Mit csinálnak a tanácsadók?

Tanácsadóink díjmentes helyszíni audit során felmérik a cégek informatikai felkészültségét és állapotát, majd ennek megfelelően készítik el a személyre szabott ajánlatukat, illetve adnak fejlesztési javaslatot. A DFV minősítés megszerzéséhez kötelező a tanácsadói audit.

Hogyan léphet kapcsolatba tanácsadónkkal?

A megyei tanácsadók elérhetőségei megtalálhatóak térképünkön. A cég székhelyének vagy fióktelepének megfelelő megyeszékhelyen található POI pontra kattintva válnak olvashatóvá.

Rendezvények

Hogyan vehet részt a Modern Vállalkozások Programja valamelyik rendezvényén?

Rendezvényeink menüpont alatt talál információkat a rendezvényeinkkel kapcsolatban. A naptárból kiválasztva a dátumot vagy a listából kiválasztva a megyét, szűkíthetőek a találatok. Amennyiben egy rendezvénynél nem látható a regisztráció gomb, akkor az eseményre történő regisztráció még nem kezdődött el. Kérjük regisztrációját próbálja meg egy későbbi időpontban. Résztvevőként három kategóriában lehet regisztrálni. Amennyiben vállalkozóként szeretne részt venni, előtte kérjük hozza létre fiókját. Erre lehetősége van a regisztrációkor vagy a jobb felső sarokban található "érdekel a program" gombra kattintva. Ha már rendelkezik vállalkozói (ügyfél) fiókkal, akkor a fiókjába bejelentkezve tud rendezvényre regisztrálni.

Mennyibe kerül a rendezvényen való részvétel?

Rendezvényeinken a részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Termékek

Kinek a kedvezményes terméke érhető el a Programban?

Termékajánlatot csak hivatalos partnereinktől tudunk megjeleníteni.

Milyen kedvezményes termékek érhetőek el?

Termékeink megtekinthetőek a honlapunkon, az elérető termékek listájában.

Szemléletformáló

Mik azok a szemléletformáló anyagok?

Ingyenes, kereshető IT témájú informatív tudásanyagok, szemléltető és bemutatóvideók, amelyek segíthetnek céged modernizálásában, továbbá iránytűként szolgálhatnak az informatikai szoftverek és eszközök világában.

Hogyan érhetem el a szemléletformáló anyagokat?

Az elérhető szemléletformáló anyagokról közvetlenül a tudástárban tud informálódni.