Dms Solutions Kft.

Dms Solutions Kft.

Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye

Cégbemutató

A DMS Solutions Kft. 2014-ben jött létre a fiatalok vállalkozóvá válását támogató program segítségével (TÁMOP-2.3.6.B-12/1). A program keretében stabil és pontos üzleti tervet hoztunk létre a cég működésével és tevékenységével kapcsolatban, mely komolyan megalapozta a szakmai előrehaladást. Mindennek köszönhető, hogy már az első évben nyereséget könyvelhettünk el, a tavalyi évben nettó árbevétel meghaladta a 80 millió forintot. Ugyanakkor ez is bizonyítja szolgáltatásaink létjogosultságát is, hiszen azóta is töretlen sikerrel növekszünk.

Vállalkozásunk, a DMS Solutions Kft. fő működési területe a dokumentumkezelés informatikai támogatással, különös tekintettel a DMSOne Ultimate, és DMSOne Profession elnevezésű, magyar fejlesztésű iratkezelési rendszer terjesztésére és kezelésére. Cégünk megszerezte a szükséges minősítést ahhoz, hogy az értékesítésen túl a szoftver bevezetését is elvégezze. Az ehhez szükséges szakmai tapasztalatot több bevezetési projektben szereztük meg.

Cégem jelenleg egy fő főállású alkalmazottal rendelkezik, mivel projektjeink nem folyamatosak, így a humánerőforrást másik cégemmel, a Silver Frog Kft – vel, illetve alvállalkozókkal oldom meg. A programmal kapcsolatos support-ot a DMS ONE Zrt. kollégái látják el együttműködési szerződésünk értelmében, így a programba bevont ügyfelek maximális támogatást élvezhetnek.

Esettanulmány

A Magyar Cukor Zrt. 1995. július 1-jén jött létre öt cukoripari részvénytársaság (Ács, Ercsi, Mezőhegyes, Sarkad, Sárvár) egyesülésével. 1996 őszén az osztrák AGRANA csoport többséget szerzett a társaságban, és ezzel a lépéssel a cég megindult az európai fejlődés útján. A Magyar Cukor Zrt. jelenleg az egyetlen – Kaposváron - működő gyárral rendelkező cukoripari vállalat Magyarországon, évi 105.000 tonnás kvótával. 2007. novemberében európában egyedülálló biogáztermelő üzem kezdte meg működését a gyár mellett a környezetvédelem nevében.
A Magyar Cukor vezetősége 2011 tavaszán döntött amellett, hogy
felhagynak a korábban adatvesztéssel és hosszas visszakereséssel járó
hagyományos iratkezeléssel, és bevezetnek egy e-dokumentum-
menedzsment rendszert. A projektről és a kezdeti tapasztalatokról
Faragó Zoltán, IT vezető és Fekete Miklós, tanácsadó beszélt.

Éves szinten nagyjából több ezer dokumentum kezeléséről van szó a Magyar Cukornál: elsősorban a szerződések és az azokkal összefüggő kommunikáció rendben tartásáról. Ez korábban többnyire papír alapon és Excel táblában zajlott - erőteljes lyukakkal.
Így nagyban függött az iktatást végző kollégák szubjektív megítélésétől, hogy mennyire fontos iratról van szó, szükséges-e iktatni. Ráadásul meg kellett oldani a budapesti székhely és a telephelyek közötti dokumentummegosztást is, ami bár technikailag könnyedén működhetett volna (szkennelik és továbbítják az iratot), a valóságban azonban számos adatelvesztést eredményezett, elkallódtak fontos szerződések és hatósági dokumentumok. Döntően ennek kiküszöbölésére szerettünk volna bevezetni egy e-dokumentumkezelő rendszert.
Bevezettük a vonalkódos szkennelést és az optikai karakterfelismerést (OCR) is. Utóbbi azért fontos, mert ha valamilyen adatot véletlenül rosszul töltünk ki, például a tárgyat, akkor az irat a későbbiekben – némi túlzással – láthatatlan. Az OCR segítségével azonban a szerződés tartalmában is tudunk keresni, így nincs elveszett dokumentum.

A DMSONE Ultimate elektronikus dokumentum- és folyamatkezelő rendszer komplex megoldást jelent közepes és nagyvállalatok számára, alkalmas akár több divízió önálló, de integrált kezelésére is. Minden keletkező dokumentumot egy rendszerben kezel, így felgyorsítja a telephelyek, részlegek közötti információáramlást, optimalizálja az adminisztrációt, a projektek átláhatóvá, a költségek kiszámíthatóvá válnak. A kifejezetten vállalati igényekre kialakított megoldás integrálható egyéb üzleti alkalmazásokkal (pl. ERP, CRM és CMS rendszerekkel), így elszigetelt architektúra helyett egy felületen érhető el minden információ. Többdimenziós jogosultságpolitikájából adódóan egymástól függetlenül szabályozhatók a különböző jogosultsági kategóriák. A DMS rendszer kezelőfelülete maximálisan testre szabható, így a vállalat egyedi igényeitől függően állítható be, hogy mely adatmezők szerepeljenek rajta. A rendszer emellett egységes tartalomkezelést és skálázhatóságot biztosít a felhasználók számára, a tetszőleges szűrési feltételek szerint történő adatlekérések pedig nagymértékben hozzájárulnak a szervezeten belüli sikeres vezetői döntéshozatalhoz. A szoftver nem csak az ad hoc, hanem az előre definiálható munkafolyamatok támogatására is kiválóan alkalmas.