ITWise Informatikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

ITWise Informatikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az ITWise Kft. 2010 óta szolgálja ki KKV partnereinek informatikai igényeit szoftveres, valamint hardveres területen. Büszkék vagyunk rá, hogy partnereink száma 2015-re meghaladta a 150-et, árbevételünk pedig a 2014-es évben közel 600 millió Forint volt. Cégünk missziója, hogy a nagyobb és tőkeerősebb KKV-k kiszolgálása mellett a legkisebb, akár csak néhány munkaállomással dolgozó vállalkozásnak is elérhetővé tegyük a legkorszerűbb informatikai technológiák használatát. Tapasztalatunk szerint a KKV-k jelentős része 5-10 éves elmaradásban van a kor IT színvonalához képest, ami sokszor komoly versenyhátrányt okoz egy nyugat európai konkurenssel, vagy egy multival szembeni piaci harcban. Saját fejlesztésű, valamint a disztribúcióban forgalmazott szoftverekkel és tapasztalt, jól képzett kollégáinkkal igyekszünk partnereink segítségére lenni, hogy biztos informatikai háttérrel tudják végezni tevékenységüket.

Esettanulmány

A Villámszer Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (röviden Villámszer Kft.) budapesti székhelyű villamosipari vállalkozás, amely 2004-ben alakult 100%-ban magyar magánszemélyek tulajdonaként. A kft. az alapítása után villamos földkábeles hálózatok kiépítésével foglalkozott fő tevékenységként, majd 2006-tól az elektromos kis- és középfeszültségű légvezetékes hálózatok kiépítése, karbantartása vette át a vezető szerepet. A növekvő mennyiségű villamoshálózat szerelési munkákhoz alkalmazkodva cégünknek növelnie kellett villamoshálózat szerelői létszámát. 2006 évben a növekvő megrendelések következtében jelentős mennyiségű új és használt tehergépkocsik, gépek eszközök beszerzése történt meg.
2007 óta minősített beszállítója vagyunk a MOL Nyrt-nek a Petrolszolg Kft-nek az FGSZ Zrt-nek ELMŰ Nyrt.-nek, külső villamos hálózatok karbantartása káreset elhárítása tárgyában. A Kft. árbevételét többségében alvállalkozóként érte el. Valamennyi így elvégzett munka fővállalkozónkon keresztül az ELMŰ Rt.
A cég menedzsmentje a folyamatosan növekvő kereskedelmi forgalom, az üzletkötők, valamint a belsős kollégák létszámának emelkedése, valamint a működési folyamatok egyre összetettebbé válása miatt integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése mellett döntött.
Több beszállító versenyeztetése után az ITWise Kft. - iWise szoftvere lett beszerezve GOP 221-es pályázati konstrukció keretei között. A kiválasztásnál a következő szempontok voltak döntőek:
-Magyar fejlesztésű rendszer, a későbbi esetleges egyedi fejlesztések könnyebb kivitelezhetősége miatt
-A szoftver minden modulja feleljen meg a pályázati specifikációnak
-Magyar nyelvű terméktámogatás
-Megbízható, megfelelő referenciákkal rendelkező beszállító (páyázati projekt referenciákkal is)
-Teljesen integrált rendszer (könyveléssel)
-A rendszer legyen bárhonnan elérhető, akár mobiltelefonon is.
A ERP beszerzésén kívül cégünk teljes informatikai infrastruktúrát is kiépített a cégnél, szerver üzembe helyezéssel, hálózat kiépítéssel együtt.


A rendszer a testreszabás után megfelelő képet tudott mutatni a cég működéséről. Az értékesítők nyomon tudták követni az általuk generált forgalmat, valamint az ebből kalkulált jutalékot, a belsős kollégák pontos raktárkészletet láttak, ami alapján kezelni tudták a rendelési, valamint számlázási folyamatokat. Ezekből egyszerűen el tudták végezni a könyvelés feladást, ami a kontrolling információk alapjául szolgált a menedzsment felé.
Az elmúlt években a folyamatos verziókövetés, valamint terméktámogatás mellé a cég több egyedi fejlesztést is kért a piaci környezet változásai miatt.
Az idei év egyik fejlesztési célja a felhő alapú működés bevezetése lesz.

Weboldal: