Basiliskus 3D Grafikai Stúdió Kft.

Basiliskus 3D Grafikai Stúdió Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest

Cégbemutató

Cégünk céljául tűzte ki, hogy a hétköznapi emberek és vállalkozások számára lehetőséget biztosítson a 3D szkennelésben és 3D nyomtatásban rejlő lehetőségek kiaknázására. Cégünk 3 dimenziós szkennerei segítségével lehetőséget biztosít meglévő tárgyakból digitális tartalom előállítására. Így ezek a 3 dimenziós modellek felhasználhatóak animáció készítéshez, webshopokon grafikai tartalmak helyett 3 dimenziós, élethű, forgatható grafikai állományok megjelenítésére. 3D nyomtatással gyors prototipus gyártásra és a 3D modellek előállitására.

Temékeink

Esettanulmány

A partnerünk egy cukrász aki cukrászdát üzemeltet. Egyedi süteményekkel, formákkal várják vendégeiket. Megjelenésben egyedüliek. Méretben átlagosak tűnnek a saját területükön, de designban egyedülállóak.
A partnerünk prototípus tervezéssel és nyomtatással keresett meg minket. A feladat első fele megadott paraméterek mellett elmondás alapján 3D-ben megtervezni a sütemény formákat. A második felében a prototípus előállítása volt a feladat. A partnerünk új terméket akart bevezetni a boltjában, erre gyors könnyen változtatható megforgatható 3d-ben megnézhető megoldást keresett.
3D modellezéssel előállítottuk a formákat ezt, a partnerünk megnézte a számítógépén s szükséges módosításokat megadta. Az elkészült modell alapján a prototípust 3D nyomtatással előállítottuk. Hagyományosan kézzel gipszből, viaszból faragják a formákat, módosítás esetén az egészet elölről kell kezdeni, az egész nehézkes és hosszadalmas. A 3D technológiáknak köszönhetően ez a folyamat gyorsabb lett a változtatások könnyen gyorsan megoldhatóak és nem utolsósorban olyan formák is megvalósíthatóak, amelyek kézi munkával nem előállíthatóak. Az így előállított prototípus a jövőben bármikor elővehető, újratervezhető.