Infornax Számítástechnikai Szövetkezet

Infornax Számítástechnikai Szövetkezet

Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Veszprém megye

Cégbemutató

Az INFORNAX 1993-ban alakult informatikai vállalkozás. Referenciáinknak köszönhetően jelentős szereppel bírunk Veszprém megye területén. Fő munkaterületeink közé tartoznak a számítástechnikai és irodatechnikai berendezések értékesítése, szervizelése, komplett informatikai hálózatok, beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszerek, vagyonvédelmi hálózatok és kamera rendszerek tervezése, kiépítése, karbantartása és felügyelete, szoftverforgalmazás és egyedi szoftverfejlesztés, honlap készítés, internet szolgáltatás. Cégünk ISO 9001 minősítéssel rendelkezik.
Célunk hosszú távon együttműködő társként a vállalkozások életében előforduló informatikai problémákra igényekre válaszokat találni. Teljes körű informatikai megoldásokat biztosítunk az egyszerű eszközbeszerzéstől az egyedi szoftver fejlesztésen keresztül a komplett rendszer felügyeletig.

Esettanulmány

Megrendelőnk vásárlói közé tartoznak az autógyártók (OEM), valamint az autóipar és haszongépjármű ágazat, a hajógyártás és sok más iparág 1. szintű beszállítói. Mivel vásárlóik rendszerint nemzetközi szinten tevékenykednek, különleges elvárásokat támasztanak ügyfelünk felé a minőséggel és megbízhatósággal szemben.
Termékpalettája a varratmentes és hegesztett, hidegen húzott precíziós acélcsöveket, valamint közös nyomócsöveket és nagynyomású vezetékeket tartalmaz. Ezen kívül precíziós komponenseket és tengelykapcsolókat, valamint különleges gépeket és vizsgálóberendezéseket fejlesztenek és gyártanak a nagynyomású technika számára.

Megrendelőnknek igen magas minőségi és megbízhatósággal kell rendelkezni a megrendelői felé. Ennek egyik fontos pontja a telephelyen belüli árumozgások követése, raktározási és vagyonvédelmi feladatok ellátása. Különösen fontos a külső szállítók ellenőrzött és regisztrált jelenléte a telephelyen. Ennek biztosítását 21 db kamera elhelyezésével látta megoldhatónak. A kamerák által rögzített képeket egy ebben a projektben kialakításra kerülő vállalati felhő struktúrában elképzelt rendszerbe kívánták rögzíteni. Külön követelmény volt ugyanakkor a belső vállalati felhő megfelelő belső adatvédelemmel rendelkezzen, de még fokozottabb védelemmel ellátva külső hozzáférést is tudjon biztosítani a rendszer. Ki kell alakítani a korszerű kábelezést is a rendszerhez valamint szükséges a meglévő informatikai hálózattól egy független csak a kamerás rendszer számára használatos belső hálózat kialakítása. Ezeket a független hálózati elemeket a meglévő hálózati elemekkel hasonló minőségi osztályba kell sorolni. A projekt fejlesztési eredményei közé várhatóan a szállítmányozási kontroll valamint a minőségi hibák előfordulásának utólagos elemzésével megtalálhatók a szükséges hibajavító intézkedések és ezeket be lehet vezetni a működtetési rendszerbe.
Megrendelőnknél végrehajtott projekt tartalmaz a vállalati felhő kialakítására 2 db központi eszköz. Ezt a két eszközt egy rendszerbe foglalva egy keret működtető szoftverrel lehetséges a teljes háttér felhő szolgáltatás és hardver környezet biztosítása. A 21 db kamera helyszíni felmérés alapján lett kiválasztva. Elhelyezkedési és információrögzítési szempontokat figyelembe véve 3 féle alap típus került kiválasztásra: 1,3 Mega pixel, 2 Mega pixel és 5 Mega pixel. Ezekkel a típusokkal elérhetővé vált, hogy az egyes pontokon elvárt minőség és a beruházási költséghatékonyságot össze tudtuk hangolni. Külön figyelmet fordítottunk a minőségi szolgáltatáshoz szintén nagyon fontos optikai feladatokra is. Mindegyik pozícióba a megfelelő objektív került kiválasztásra és így a megrendelőnk által elvárt képet tudja a rendszer szolgáltatni. A hálózati rendező központokba CISCO switch-ek kerültek beépítésre. Ezen eszközök maximálisan tudják hosszútávon biztosítani az elvárt minőséget. Kialakítása került egy VPN csatorna, ennek segítségével biztosítható a biztonságos hozzáférés a rendszer adataihoz telephelyen kívülről is. A projekt szállítási értéke: nettó 7.8 millió forint volt.